avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1700 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... recuperare debit de catre societate recuperari creante
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

recuperare debit de catre societate recuperari creante

Buna ziua, in anul 2005 am contractat un credit pt care s-au platit 10 rate. nu am mai avut loc de munca si m-am imbolnavit si nu am mai putut plati. cei de la societatea de creante, m-au sunat acum 1 an si au zis ca sa le platesc cate 3 mil pe luna. nu am avut cum sa platesc si acei bani si de cateva zile m-au sunat iar si au zis ca vin cu executorul acasa. mentionez ca nu am loc de munca. care este baza legala in numele careia cei de la soc. de recuperare pot sa ma execute silit? mai erau de platit 4600 ron si ei zic sa le achit 11.200 ron! va multumesc.mentionez ca ultima plata a fost facuta in anul 2006 .
Ultima modificare: Joi, 25 Noiembrie 2010
dfd, utilizator
Baza legala este chiar contractul de imprumut care este titlu executoriu. Nu va executa eos ci executorul judecatoresc/bancar. Banca de unde ati luat imprumutul fie a vandut creanta catre eos, fie a incheiat un contract prin care a mandatat eos sa recupereze creanta de la dumneavoastra. S-a ajuns la suma aceea cel mai probabil datorita penalitatilor de intarziere la plata prevazute in contract.
Avand in vedere prevederile Decretului 167/1958-privind prescriptia extinctiva ( suma datorata din 2005 ) s-a prescris. dupa 3 ani .
Eu va sfatuiesc sa consultati un avocat sa-i explicati situatia reala a platilor si sa-i prezentati contractul.
Cum era graficul de rambursare a creditului pe care l-ati contractat?
In cazul obligatiilor cu scadenta in rate, pentru fiecare rata curge un termen de prescriptie separat.
Astfel, este posibil ca unele rate sa se fi prescris si altele nu.
Verificati graficul, si de asemenea verificati daca nu cumva creditul a fost declarat scadent anticipat integral in urma cu mai mult de 3 ani, caz in care de asemenea s-a prescris integral.
Deci ati platit pana prin 2006. Iar societatea de recuperare v-a sunat in 2009.
Deci cam 3 ani au trecut de la neplata primei rate, pana ati fost notificata ca trebuie sa platiti. Asadar sanse mici ca ceva sa se fi prescris.
Penalitatile din contract, obligatiile de despagubire si preluare si a celorlalte costuri ce apar in incercarea de recuperare a debitului, aveti obligata sa le suportati, maximum in limitele pe care le prevede legea.
daca ai bunuri se va putea executa creanta pentru ca cei de la banca au grija sa faca mereu somatii pentru a intrerupe prescriptia. Daca nu ai bunuri , pa si la revedere ,nu raspunzi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insistente de plata din partea unei firme de recuperari creante raduilea raduilea Buna, doresc a va adresa o problema. Tatal meu a luat in anul 2004 un credit de la BCR ptr achizitia de electrocasnice, el fiind pensionar. La cateva luni de ... (vezi toată discuția)
Nelamurire- prescriptie ContSters98165 ContSters98165 buna ziua. in 2003 am facut un imprumut la banca pe numele meu insa banii i-a folosit prietenul meu. A platit o parte din ei pana la inceputul lui 2004 si ... (vezi toată discuția)
Probleme cu societate de recuperari creante mariusmocan mariusmocan Buna ziua, in anul 2004 am facut un cred la o banca in vederea achizitionarii unui calculator. Am platit cu mici intarzieri (in functie de salariu ) de cate 3 ... (vezi toată discuția)