avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Test Poligraf - proba sau nu in instanta?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Test Poligraf - proba sau nu in instanta?

Rezultatele de la testul poligraf sunt sau nu considerate proba in instanta pana la urma? Unii zic "nu sunt considerate", atunci dupa ce unii suspecti gen Cioaca au fost pusi la detector? Banuiesc ca cel putin m-ar ajuta daca sunt colerate si cu alte probe, gen 1-2 martori, si cu refuzul celorlalti de-a "face" testul ?!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 14:41, 25 Februarie 2013
Legal,testul nu este obligatoriu si nici nu constituie proba in instanta
are valoare orientativa,iar coroborat cu alte probe,are valoare in instanta.

Practic nu este un mijloc de proba in viziunea legii,in dreptul Roman., dar odata facut si daca indica vinovatia alaturi de alte mijloace de proba din cauza penala, mijloace de proba care nu ar fi tocmai certe, instanta poate motiva in cuprinsul hotararii sale si referirea la testul poligraf.
Testul poligraf nu constituie mijloc de proba.
Intrebarea dvs. privitoare la Cioca ( dar nu vis-a-vis de Cioaca) am pus-o si eu la un procuror care imii parea ca nu vrea sa afle adevarul.Intrucat nu am primit raspuns nu va pot transmite un raspuns referitor la asemena probleme din faza de urmarire penala.
Se foloseste testul pligraf in caz de suspiciune cu suspect de omor dar altfel...se incearca a se exprima ideea ca este irelevant...
Peste 4-5 luni poate ca voi avea si eu un raspuns fara sa fie vorba de omor sau alte infractiuni atat de grave incat sa se considere util testul poligraf.

Va mai pot spune ca niciun client de-al meu suspect, invinuit sau inculpat nu a acceptat testul poligraf, in cazuri cu pedepse de la 10 sau 15 ani in sus pedeapsa, pana in prezent...

Am o clienta mai rea decat un pittbul ( considerata de organ) care desi trebuia sa fie parte vatamata a ajuns invinuita...si se pare asa...din tatonarea mea care nu da gres niciodata...ca nu se va accepta...desi vrea sa isi dovedeasca nevinovatia...si implicit...coruptia organelor...

avocat Claudiu Lascoschi
Da, testul poligraf NU constituie mijloc de proba. Rezultatul testului are doar caracter orientativ, pentru a ajuta organul de urmarire penala sa isi canalizeze cercetarile intr-o anumita directie.
Bine, in practica am vazut odata o sentinta in care concluziile testului poligraf au fost "calificate" de catre instanta ca si un raport de constatare tehnico-stiintifica:)!
Deci.. in practica se poate orice:)!

Av. Claudiu Sorin Feteanu
Poi, rezultatul unui test poligraf chiar se consemneaza ca un "raport de constatare tehnico-stiintifica".
Uita-ti certificatul lui Cioaca:

[ link extern ]
Ultima modificare: Joi, 25 Noiembrie 2010
xuser, utilizator

Alte discuții în legătură

Testul cu detectorul de minciuni angela.o angela.o Imi puteti spune va rog daca testul cu detectorul de minciuni se considera proba in instanta? (vezi toată discuția)
Poligraf ragaliemariana ragaliemariana Va rog unde gasesc metodologia(procedura) completa si punctuala (acreditata)a testarii cu poligraful. Etapele ,drepturile si obilgatiile , persoanei testate ... (vezi toată discuția)
Test poligraf stefan_000 stefan_000 Buna seara, am un prieten, care a fost prins luand mita o suma de bani, in urmare seful lui a dispus ca acesta sa fie testat cu detectorul de minciuni. va ... (vezi toată discuția)