avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Politist detasat la SPCLEP
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Politist detasat la SPCLEP

Daca sunt politist detasat la SPCLEP si vreau sa ma inscriu la examen ,pentru ocuparea postului de sef serviciu,proaspat infiintat,trebuie sa am diploma de master sau nu ? Sunt absolvent a 2 facultati,de drept -in 2010-si informatica,dar nu am master.
Sunt considerat ca persoana care urmeaza a fi promovata tinand cont ca sunt detasat la primaria respectiva sau sunt considerat ca recrut,deoarece eu sunt din cadrul MAI ,fiind cu statut special ? Multumesc !
1. Daca respectivul post se ocupa prin concurs de recrutare, puteti participa la acesta chiar daca nu aveti master sau studii postuniversitare (in masura in care studiile superioare cerute de primarie sunt drept/informatica), iar in situatia in care veti fi declarat admis, veti putea cere incetarea raportului de serviciu cu institutia care v-a detasat si apoi numirea de catre primarie in functia publica de conducere.
ART. 89
(2) Detaşarea se poate dispune dacă pregătirea profesională a funcţionarului public corespunde atribuţiilor şi responsabilităţilor funcţiei publice, cu respectarea categoriei, clasei şi gradului profesional al funcţionarului public. Detaşarea se poate dispune şi pe o funcţie publică de conducere, cu aplicarea dispoziţiilor art. 92 alin. (2), dacă funcţionarul public îndeplineşte condiţiile de studii şi vechime în specialitatea studiilor şi dacă nu există în cadrul autorităţii sau instituţiei publice funcţionari publici care să exercite cu caracter temporar funcţia publică.
2^2) Funcţionarii publici cu statut special pot fi detaşaţi pe funcţii publice generale echivalente funcţiilor publice specifice ocupate, cu avizul Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici, cu aplicarea corespunzătoare a prevederilor alin. (1)-(2^1) şi cu respectarea prevederilor art. 110.
(4) Pe perioada detaşării funcţionarul public îşi păstrează funcţia publică şi salariul.

2. In general institutiile prefera sa ocupe functiile de conducere prin examen de promovare (pentru functionarii publici din interior, care cunosc institutia, atributiile, etc), doar daca nu au salariati care sa indeplineasca conditiile, organizeaza concurs de recrutare.
Daca respectivul post se ocupa prin examen de promovare, nu puteti participa la acesta pentru ca nu aveti master/studii postuniversitare si chiar daca le-ati avea, tot nu cred ca este posibil sa promovati dintr-o functie publica specifica intr-o functie publica generala...

ART. 66
Pentru a participa la concursul de promovare într-o funcţie publică de conducere, funcţionarii publici trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiţii:
a) să fie absolvenţi de masterat sau de studii postuniversitare în domeniul administraţiei publice, management sau în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei publice;
Ultima modificare: Vineri, 26 Noiembrie 2010
Tanjiani, utilizator
Si unde trebuie sa specifice in anunt ca ocuparea postului se face prin recrutare sau promovare ?
Titlul anuntului?...Uitati-va in monitorul oficial online - partea a III-a.
Multumesc !:) D.na de la resurse umane este de parere ca in cazul meu,adica de politist detasat de la MAI la Primarie,nu se poate numi recrutare,deoarece imi desfasor activitatea in cadrul SPCLEP unde si lucrez ca inspector de specialitate II-contractual cu grad militar de agent sef principal.Eu doream sa fiu luat ca persoana recrutata deoarece nu am master,dar dumneaei insista ca pot fi promovat tinand cont ca sunt detasat si ca imi trebuie master.Nu mai inteleg nimic.Sunt recrut sau promovat ?

Dvs. ati postat intrebarea dvs. la sectiunea "Functionarii publici si problemele lor juridice".
Acum spuneti ca "lucrez ca inspector de specialitate II-contractual"...:(

Hotarati-va!...
Postul pe care ati fost detasat este functie publica sau functie contractuala?
La fel, postul de sef serviciu este functie publica sau functie contractuala?

Alte discuții în legătură

Promovarea in functie de conducere marianecula25 marianecula25 Cine poate participa la un concurs pentru ocuparea unei functie de conducere in cadrul unei institutii publice (vezi toată discuția)
concurs sef birou cristina 33 cristina 33 Daca sunt functionar contractul detasat de la MI in cadrul primariei pot participa la concursul de ocupare a functiei de sef birou SPCLEP,acesta fiind un post ... (vezi toată discuția)
Angajare secretar comuna bogdanmarinela bogdanmarinela Poate participa la concursul de ocuparea unui post vacant de secretar comuna o persoana care are studii juridice superioare si peste doi ani vechime in ... (vezi toată discuția)