avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Politist detasat la SPCLEP
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Politist detasat la SPCLEP

Daca sunt politist detasat la SPCLEP si vreau sa ma inscriu la examen ,pentru ocuparea postului de sef serviciu,proaspat infiintat,trebuie sa am diploma de master sau nu ? Sunt absolvent a 2 facultati,de drept -in 2010-si informatica,dar nu am master.
Sunt considerat ca persoana care urmeaza a fi promovata tinand cont ca sunt detasat la primaria respectiva sau sunt considerat ca recrut,deoarece eu sunt din cadrul MAI ,fiind cu statut special ? Multumesc !
De ce va mirati ca posturile prevazute in lege sunt pe total serviciu evidenta? OG 84/2001 spune clar din ce compartimente este alcatuit un serviciu local de evidenta, respectiv birou stare civila si birou evidenta... Greseala s-a facut in momentul in care au luat in considerare doar populatia unitatii administrativ teritoriale nu si populatia din localitatile arondate, care in unele cazuri e mai mare decat populatia UAT.
Discutiile referitoare la diferenta de salarii intre lucratorii detasati si functionarii publici vor continua atata vreme cat pentru aceeasi munca lucratorii sunt salarizati diferit. Daca ar avea atributii diferite ar fi altceva dar practic, in unele servicii, cele doua categorii presteaza aceeasi munca, unii pe bani mai multi, altii pe salariul din primarii. Raspunderea e aceeasi si pentru functionarii publici si pentru functionarii publici cu statut special.
Aceleasi discutii se vor isca si in cadrul politiei locale...
Ultima modificare: Duminică, 20 Februarie 2011
ContSters61818, utilizator
In acest caz statul te indeamna la ura ,facilitand o anumita categorie fara menajamente.La munca egala -retrubutie egala.Pentru ca fiecare are copiii de crescut si taxe de platit.Atunci daca se prelungeste datasarea politistilor sa faca salarizarea la fel ca doar nu mananca politistul detasat cu 20 de guri iar functionarul primariei cu una.Aceasta este dorinta tuturor functionarilor din primarii.Si cred ca este indreptatita.Traim vremuri grele iar cei din Bucuresti cand dau legi ar trebui sa se gandeasca mai mult si la consecinte.
Nu trebuie sa fie vorba ne ura stimate coleg fiecare isi face treaba acolo unde tebuie. mai nou treb sa stii ca detasarea este pina in decembrie 2011 si se va prelungii cu inca 6 ani. FP care lucreaza cu politistii tebuie sa se obisnuiasaca cu acest gind şi sa invete tot ce este bun in materie de evidenta de la acestia. In viitor se va vedea adevarata valoare a lucratorilor scoliti pe linie de evdienta a persoanelor. :P

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promovarea in functie de conducere marianecula25 marianecula25 Cine poate participa la un concurs pentru ocuparea unei functie de conducere in cadrul unei institutii publice (vezi toată discuția)
concurs sef birou cristina 33 cristina 33 Daca sunt functionar contractul detasat de la MI in cadrul primariei pot participa la concursul de ocupare a functiei de sef birou SPCLEP,acesta fiind un post ... (vezi toată discuția)
Angajare secretar comuna bogdanmarinela bogdanmarinela Poate participa la concursul de ocuparea unui post vacant de secretar comuna o persoana care are studii juridice superioare si peste doi ani vechime in ... (vezi toată discuția)