avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 664 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... falsul in inscrisuri
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

falsul in inscrisuri

pentru a dovedi un fals in inscrisuri sub semnatura privata ,este de ajuns ca instanta sa constate ca s-au facut atat subscrieri cat si adaugari fata de duplicat? Se poate sesiza instanta din oficiu asupra acestui fapt prin probele prezentate si poate anula acel act ca fiind fals?
Cel mai recent răspuns: ContSters176722 , utilizator 19:54, 27 Noiembrie 2010
da, iar daca s-a savarsit o infractiune se trimite la parchet pentru cercetari
pt dovedirea infractiunii de fals trebuie depusa plangere penala la parchet. in cadrul unui proces instanta din oficiu poate trimite cauza la parchet pt cercetarea acestei infractiuni.
Partea interesata sau vatamata in interesele legitime,are dreptul legal sa formuleze plangere la parchet ,care va dispune cercetari
Concluziile vor fi analizate de procurorul responsabil,care are varianta dispunerii de masuri de neincepere a urmaririi penale sau ,de trimitere a cauzei ,spre competenta solutionare de catre instanta de judecata
Falsul nu va fi cercetat "verificandu-se duplicatul inscrisului sub semnatura privata" , ci originalul.

Obs.:Nu exista original, nu poate fi dovedita infractiunea...

In lipsa existentei inscrisului original, instanta va "inlatura" inscrisul, respectiv, nu il va lua in considerare.
:)
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Noiembrie 2010
Iuliana Cermak, Avocat
Da, cel mai bine ar fi sa sesizati parchetul. Oricum pentru a se constata falsul, este nevoie de o expertiza criminalistica.

Av. Claudiu Sorin Feteanu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fals in inscrisuri sub semnatura privata badila steluta badila steluta am fost mostenitoare de drept a unei suprafete arabile insa cineva mi l-a vindut in mod fraudulos folosindu-se de inscrisuri false privind identitatea sa. ... (vezi toată discuția)
Acte necesare incepere urmarire penala administrator mariamem mariamem Buna seara. As vrea sa incepeapa cat mai repede urmarirea penala asupra asociatului meu care este administratorul firmei pentru fasl si uz de fals in ... (vezi toată discuția)
Termen expertiza grafologica romex romex Va rog sa-mi spuneti care este termenul legal in care trebuie facuta o expertiza grafologica asupra unor inscrisuri sub semnatura privata ? Solicitarea vine ... (vezi toată discuția)