Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 9881 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Ce urmari are excluderea unui consilier local din ...
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Ce urmari are excluderea unui consilier local din partidul care l-a sustinut?

cu respect.
am o nelamurire. un domn consilier local a fost exclus din partidul din care facea parte. adresa partidului a ajuns tarziu, nu a fost introdus pe ordinea de zi proiectul de hotarare ce urma sa vacanteze postul. deci nu a fost emisa o hotarare in acest sens. cu toate acestea, votul dumnealui din plenul sedintei a fost trecut ca "nul" de catre Secretarul orasului. este legal ? va rog, un raspuns cat mai legal posibil. multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Oana Mitran-costache , Avocat 18:46, 28 Noiembrie 2010
Legea 393/2004 precizează:
art. 9 h ind 1) pierderea calităţii de membru al partidului politic sau al organizaţiei minorităţilor naţionale pe a cărei listă a fost ales;
(3) încetarea de drept a mandatului de consilier se constată de către consiliul local, respectiv de consiliul judeţean, prin hotărâre, la propunerea primarului ori, după caz, a preşedintelui consiliului judeţean sau a oricărui consilier.
(4) În cazurile prevăzute la alin. (2) lit. c)–e) şi h1), hotărârea consiliului poate fi atacată de consilier, la instanţa de contencios administrativ, în termen de 10 zile de la comunicare. Instanţa se va pronunţa în termen de cel mult 30 de zile. În acest caz, procedura prealabilă nu se mai efectuează, iar hotărârea primei instanţe este definitivă şi irevocabilă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un consilier local ales pe lista unui partid politic poate demisiona fara sa riste sa piarda sprijinul acelui partid? mondanicolaetoma mondanicolaetoma un consilier local ales pe lista unui partid politic , poate demisiona din acel partid si sa ramana independent s-au risca sa-i fie retras sprijinul si ... (vezi toată discuția)
In cazul excuderi unui membru din partid, ce sanse are acesta de a ramine consilier local? ionelpop ionelpop In cazul excluderi unui membru din partid, ce sanse are acesta de a ramine consilier local? Ce poate face Consiliul Local pentu a sprijini acesta ? (vezi toată discuția)
Hotarare de consiliu local nelegala pedacipro pedacipro sunt consilier local intr-o comuna din judetul vaslui si as vrea sa va prezint o situatie mai speciala... in luna martie au fost adoptate o serie de hotarari ... (vezi toată discuția)