avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 508 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Expertiza tehnica extrajudiciara
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Expertiza tehnica extrajudiciara

O societate comerciala furnizeaza apa unei alte societati (cu obiect de activitate fabricarea de betoane) timp de 3 ani fara sa poate fi determinat consumul de apa. O expertiza tehnica extrajudiciara ar putea fi solutia aleasa de cele doua societati pentru a determina acest consum? Ce putere are aceasta expertiza? Poate fi contestata de un organ al statului???
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 18:43, 1 Decembrie 2010
In primul rand se pune intrebarea daca partea adversa este de acord,iar apoi expertiza poate avea valoarea unui inscris recunoscut de catre parti, ca va fi apreciat de catre instanta in functie de cnveingerile acesteia.
Problema nr. 1 este daca partea care a utilizat apa recunoaste .....
Recunoaste ca a consumat apa, dar nu e de acord cu cantitatea. In mod sigur va fi de acord cu expertiza, deoarece nu exista alta sursa de apa in zona. Aceasta expertiza de scuteste de neplaceri?
Nu exista garantia ca partile vor admite neconditionat concluziile exepertizei
Atunci cand am pus sub semnul intrebarii recunoasterea m-am referit ..la cantitate.
Observ ca din start sunt probleme.Astfel pentru a-si crea convingerea proprie, instanta va dispune din oficiu efectuarea expertizei, la care veti avea probabil unele obiectiuni, motiv pentru care veti formula obiectiuni.
Singura solutie,este chemarea in judecata a beneficiarului apei,iar in cadrul probatoriilor administrarea probei cu expertiza,care ar urma sa stabileasca consumul de apa real din ultimii trei ani.

Alte discuții în legătură

Expertiza extrajudiciara ContSters315143 ContSters315143 Daca refuz o expertiza tehnica extrajudiciara, pentru ca nu mi se pare subiectiva, pot fi totusi de acord cu propunerea expertului (care a facut-o) in ... (vezi toată discuția)
Expertiza extrajudiciara impiedicata nucu$ nucu$ Intr-un razboi cu morile de vant,(administratia locala:angry: ) s-a ajuns la momentul in care se descopera existenta unui nr. cadastral si o c.f. intocmita ... (vezi toată discuția)
Expertiza imobil, evaluare baietzika baietzika expertiza in cazul iesirii din indiviziune este stabilita de instanta sau poti aduce expert si tu ca parte in proces? daca il aduc trebuie sa incunostiintez ... (vezi toată discuția)