avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1156 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ACTE DE PROPRIETATE A UNEI CASE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ACTE DE PROPRIETATE A UNEI CASE

Buna ziua,

Am nevoie de ajutorul dumneavoastra pentru a lamuri urmatoarea situatie:
Tatal meu a construit o casa prin 1955 pe locul casei bunicilor pe care a demolat-o, casa in care au locuit impreuna.Tatal meu mai are o sora si din cate stiu, dupa decesul bunicilor nu au facut succesiunea. In prezent nu are acte pe casa si pe terenul aferent, ci doar un titlu de proprietate asupra terenului din extravilan. Intrebarea mea este urmatoarea: care sunt pasii de urmat pentru a capata acte pe casa si terenul aferent?
Cel mai recent răspuns: Aurelian Cîcu , Consilier juridic 09:24, 5 Martie 2008
Doamna Emilia Vasile,

In primul rand informatia pe care ati postat-o este insuficienta pentru a va da un raspuns categoric. Faptul ca aveti untitlu de proprietate asupra nui alt teren, oriunde ar fi el, e irelevant. Tatal si sora dansului au acceptat sucesiunea in termenul de 6 luni prevazut de Codul Civil? Cand a murit bunica Dvs.? Aveati autorizatie de constructie pentru casa nu construita?

Pe scurt, trebuie sa ne aratati ce acte aveti, o simpla povestire subiectiva asupra starii de fapt e insuficienta. Incercati sa ne puneti la dispozitie mai multe informatii si poate va putem ajuta

Cu stima
Ar trebui sa verificati ce acte mai exista(eventual la administratia financiara pt.ce s-a platit impozit? ) Incercati sa obtineti informatii din familie rude, vecini, etc. apoi prezentati situatia sa va putem ajuta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire cu probleme Luca Dorina Luca Dorina Va rog din suflet sa ma lamuriti si pe mine intr-o problema de ordin juridic: Bunicul meu din partea tatalui a decedat in 1983, tatal meu (fiul) la o luna ... (vezi toată discuția)
Procedura modificare a unui titlu de proprietate butucgeorge butucgeorge Buna seara, Doresc sa va prezint urmatoarea speta: In urma decesului tatalui meu a trebuit sa demaram procedura de deschidere a succesiunii (eu, sora mea ... (vezi toată discuția)
Buna seara! va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta... bunicul ... lucretia_lili lucretia_lili Buna seara! Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta... Bunicul meu a avut 12.000 mp teren impartit pe 3 parcele: - prima parcela - 6500 mp extravilan - a ... (vezi toată discuția)