avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 718 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Promovare in grad consilier juridic - 2011
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Promovare in grad consilier juridic - 2011

Am 5 ani in functia de consilier juridic la o primarie.Dupa 5 ani eu cred ca trebuie sa dau examen de promovare in gradul principal.Din aug. 2010 am fost facuta functionar public si mi s-a diminuat salariul de la 1016 grad II contractual la 886 asistent 1.De la resurse umane mi se spune ca nu pot da examen pentru principal chiar daca am facut 5 ani vechime,pentru ca am fost facuta functionar public in aug. anul acesta ,si legea 330 spune ca dupa 3 ani pot da examen de grad si ma pot promova atunci direct principal 1. In fiecare an ,am avut calificative foarte bune la evaluari ,am studii de master ,as dori sa stiu ce se mai aude cu promovarea rapida din 2011?Este corect ce -mi spune de la resurse umane? ANFP-ul nu- raspunde,iar la resurse trebuie sa faca planul de ocupare a functiilor si nu-mi va trece functia pentru promovare. ce pot face?
Cel mai recent răspuns: PRUNA CORINA , utilizator 17:07, 3 Decembrie 2010
Daca ati avut minim 5 ani vechime ca si consilier juridic (personal contractual) trebuiau sa va transforme postul in principal.
Da, nu puteti sa promovati in grad ca functionar public decat dupa 3 ani de vechime in gradul principal :(
De 3 ani de cand s-a introdus "promovarea rapida", nu a avut loc niciodata:hammer:...
Iar atata timp cat cei de la Bucuresti (ANFP-ul...) trebuie sa o organizeze, ma indoiesc ca se va tine vreodata, este tot o "bataie de batjocura" ca si suplimentul treptei si gradului care erau prevazute in lege dar care nu s-au acordat decat pe baza sentintelor judecatoresti...
Dati in judecata institutia si invocati nerespectarea articolelor de mai jos:

ART. 111
(1) Autorităţile şi instituţiile publice care au prevăzute în statele de funcţii posturi de natură contractuală, care presupun exercitarea unor atribuţii dintre cele prevăzute la art. 2 alin. (3), au obligaţia de a stabili funcţii publice în condiţiile art. 107.
(3) Persoanele încadrate cu contract individual de muncă pe perioadă nedeterminată în posturi de natură contractuală care au fost stabilite şi avizate ca funcţii publice vor fi numite în funcţii publice de execuţie dacă îndeplinesc condiţiile prevăzute la art. 54 şi condiţiile de vechime în specialitatea studiilor corespunzătoare clasei şi gradului profesional ale funcţiei publice.
(4) Drepturile salariale ale persoanelor care ocupă funcţii publice în condiţiile alin. (3) se stabilesc potrivit salarizării funcţiilor publice în care au fost numite.
ART. 57
(5) Condiţiile minime de vechime în specialitatea studiilor necesare participării la concursul de recrutare organizat pentru ocuparea funcţiilor publice de execuţie se stabilesc astfel:
b) 5 ani în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei publice, pentru ocuparea funcţiilor publice de execuţie de grad profesional principal;
Ultima modificare: Miercuri, 1 Decembrie 2010
Tanjiani, utilizator
MULTUMESC MULT!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incadrare salariala mela2008 mela2008 Buna ziua. Ma numesc Mihaela S. si lucrez intr-o institutie publica (administratie publica locala - municipiu) incadrata ca functionar public ... (vezi toată discuția)
Promovare ContSters96208 ContSters96208 Ca functionar public cu studii superioare pot promova in clasa folosindu-ma de H.G 611/2008 art. 144 si de Ordinul ANFP nr.10280/2008 privind Regulamentul ... (vezi toată discuția)
Din personal contractual, functionar public zoard zoard Buna ziua ! Sunt angajat la o primarie comunala, din 2008 referent III, personal contractual, cu un salariu de 648 lei, dupa 1 ian 2010, conform Legii ... (vezi toată discuția)