Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita

Buna dimineata,
Intrebarea mea este, dupa depunerea contestatiei la executare si cererea de suspendare a executarii silite pana la solutionarea cauzei, platesc cautiunea din proprie initiativa sau trebuie dispusa de Presedintele Instantei si comunicata mie ulterior ?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 08:38, 3 Decembrie 2010
Daca ati facut cererea de suspendare impreunna cu contestatia la executare, de obicei, in momentul in care primiti citatie pe aceasta gasiti si suma care a fost stabilita cu titlu de cautiune de catre instanta. Daca acest lucru nu se intampla, cautiunea se fixeaza la primul termen de judecata de catre instanta, acordandu-se termen in vederea efectuarii platii.

Va multumesc!
Daca valoarea cautiunii nu a fost comunicata in citatie,la primul termen,instanta va conditiona solutionarea , de depunerea dovezii de achitare a cautiunii
ynocentta a scris:

Daca valoarea cautiunii nu a fost comunicata in citatie,la primul termen,instanta va conditiona solutionarea , de depunerea dovezii de achitare a cautiunii

Instanta nu conditioneaza nimic.Va anula capatul de cerere privind suspendarea executarii silite, ca netimbrat sau...dupa caz, va suspenda cererea in temeiul disp. art.155 ind.1 C.proc.civ.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amanare actiune netimbrata mariosms mariosms Buna ziua, Am o actiune in evacuare care mi-a fost contestata. Acum in actiunea de contestatie ne tot amana pe motiv ca actiunea e netimbrata. Ma puteti ... (vezi toată discuția)
Pana cand pot plati taxa judiciara de timbru? Chestiuta Chestiuta Buna ziua, Am depus si eu o cerere de contestatie la executare , nu am platit decat 20 lei pentru ca nu am stiut cat trebuie sa platesc , stiind ca o sa-mi ... (vezi toată discuția)