avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Notare respingere in cartea funciara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Notare respingere in cartea funciara

A fost depusa la OCPI, spre avizare, o documentatie pentru obtinerea certificatului de atestare a dreptului de proprietate asupra unui teren (conform HG 834/1991). OCPI a avizat documentatia (fizic, pe anumite schite a pus o stampila, ceea ce echivaleaza cu un aviz), topograful care a intocmit-o a ridicat-o, iar dupa aproximativ 2 luni, societatea care dorea sa obtina titlul a primit o incheiere de respingere a cererii pentru receptia documentatiei si intabularea dreptului de proprietate, cu notarea respingerii in cartea funciara. Precizez ca societatea NU a solicitat si intabulare (logic, nici nu avea sens, neavand titlu de proprietate). Acum vreau sa fac o plangere impotriva incheierii de respingere (conf. Legii 7/1996) : ce credeti ca ar trebui sa solicit, rectificarea cartii funciare prin radierea notarii sau prin indreptarea erorii? Eu cred ca prin radierea notarii insa altcineva mi-a sugerat indreptarea erorii ... voi ce parere aveti? Art. 51. din Legea 7/1996 - (1) Înscrierile şi radierile efectuate în cărţile funciare nu pot fi rectificate decât pe baza hotărârii instanţei judecătoreşti definitive şi irevocabile sau pe cale amiabilă, în baza unei declaraţii date în formă autentică, de titularul tabular, respectiv de titular, în baza unei documentaţii cadastrale. S-a mai confruntat cineva cu o speta asemanatoare?
Cel mai recent răspuns: ContSters7627 , utilizator 21:30, 9 Martie 2008
Dar de sistemul tu intrebi, tu raspunzi, a auzit cineva? :))
Intre timp am si dat drumul la plangere (am solicitat admiterea plangerii si modificarea in tot a incheierii in sensul admiterii cererii privind avizarea documentatiei) - pentru cei interesati (desi se pare ca nu prea sunt), va pot tine la curent cu solutionarea.
avn a scris:

Dar de sistemul tu intrebi, tu raspunzi, a auzit cineva? :))


Foarte bun sistemul. Se spune ca atunci cand vorbesti singur vorbesti cu un om destept:))
Si concluzia la care ai ajuns mi se pare OK.
Ei si noi acum ... doar nu o sa credem tot ce se spune ! :P
Mersi pentru opinie.
In instanta, de cele mai multe ori se admit plangerile indreptate impotriva oricaror acte emise de OCPI.Iar acesta din urma invoca ca parat exceptia calitatii procesuale pasive ,conform recursului de la ICCJ.Dar cand are interes nu o mai invoca.
da despre sistemul eu imi dau singur de lucru daca n-am ati auzit :P.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare inscrieri cf Luciana21 Luciana21 Va rog sa imi spuneti cum pot formula actiunea pentru radierea sau anularea inscrierilor din CF? Este vorba de o actiune in rectifcare sau radiere avand in ... (vezi toată discuția)
Titlu proprietate - se poate contesta intabularea unei parcele? ContSters206369 ContSters206369 buna seara... pe scurt: detin un teren , pus in posesie in 1991, cu titlu de proprietate , dar nu am facut intabulare pe el , ...vecinii mei au intabulat ... (vezi toată discuția)
Notarea plangerii in cartea funciara urmare a cererii din textul plangerii godspeed godspeed Am depus plangere impotriva incheierii de respingere a cererii de intabulare. Motivul respingerii este suprapunerea cu o parcela deja intabulata. In plangere, ... (vezi toată discuția)