avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 309 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... diferenta intre flotant si primire in spatiu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

diferenta intre flotant si primire in spatiu

buna ziua,
Mama mea( acum prea batrina ) are in prop o garsoniera pe care o inchiriaza de 5 ani la un cuplu=avem contract de inchiriere inregistrat dar nu au dorit flotant sau alte cele
Acum partenera chiriasului a nascut si el vrea sa l iau in spatiu sau flotant si eu care am procura de la mama sa ma ocup de garsoniera nu stiu ce ar fi mai bine pt noi ....deci care ar fi diferenta in cazul nostru intre ai face flotant sau al primii in spatiu
multumesc mult de raspuns
Cel mai recent răspuns: kappauser , utilizator 15:35, 4 Decembrie 2010
Viza de flotant presupune stabilirea resedintei la adresa dvs.
Menţiunea de stabilire a reşedinţei se acordă pentru perioada solicitată, dar nu mai mare de un an, şi are valabilitate pe timpul cât persoana locuieşte în mod efectiv la adresa declarată ca reşedinţă. La expirarea acestui termen, persoana poate solicita înscrierea unei noi menţiuni de stabilire a reşedinţei.
Luarea in spatiu presupune stabilirea domiciliului ( in buletin ) a persoanei respective.
In cazul dvs.este indicata viza de flotant.
".... deci care ar fi diferenta in cazul nostru intre ai face flotant sau la primii in spatiu "

Odata ce i se face flotant normal ca il iei in spatiu ,fiindca semnezi niste acte ca esti de acord respectivii isi vor avea domociliul unde ti-ai dat acordul si platesti impozit si evacuarea este mult mai dificila .
In actul de identitate trebuie facuta mentiunea locului unde o persoana este in mod obisnuit de gasit, respectiv unde locuieste cea mai mare perioada din an. Nu are importanta ca este domiciliu sau resedinta.

Deci persoana care sta in chirie la o adresa, are obligatia de a se prezenta la autoritatile abilitate pentru a face inscrierea in actul de identitate a domiciliului. Pentru aceasta este nevoie doar de contractul de inchiriere care atesta drepturile de a locui la acea adresa.

In baza contractului de chirie, persoanele au fost deja primite in spatiu. Iar flotant nu este obligatia d-voastra de a le face. Ei au obligatia sa se prezinte cu contractul la autoritati pentru inscrierea mentiunii in actele de identitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Viză de flotant Mădălina Alexandra D Mădălina Alexandra D Bună ziua. Dacă eu stau în chirie cu contract înregistrat la finanțe nu e nevoie de prezența proprietarului pentru ca mie să mi se dea viza de flotant. ... (vezi toată discuția)
Viza de flotant este obligatorie? ContSters89081 ContSters89081 Buna ziua. Daca se inchiriaza un spatiu cu acte legale - contract de inchiriere inregistrat la sectia financiara - mai este necesar/OBLIGATORIU ca proprietarul ... (vezi toată discuția)
Resedinta in localitatea unde lucrez? netsky netsky Buna seara.Daca locuiesc în interes de serviciu Intr o localitate e necesar sa mi fac reședința în această localitate?Va mulțumesc! (vezi toată discuția)