avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 190 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract donatie cu uzufruct viager
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract donatie cu uzufruct viager

bunica mea a semnat un contract de donatie cu clauza de uzufruct viager cu fiica ei care acuma este in Spania ! tatal meu are grija de bunica mea si-a pierdut buletinul si a mers sa isi faca altul cu actul casei si bunica mea pentru semnatura ! este ok ce a facut ? acuma matusa mea il ameninta ca nu este legal si ca o sa faca plangere la politie pentru ca nu si-a dat si ea acordul pentru buletin ! ea vrea sa il dea afara pe tatal meu imediat ce bunica o sa moara si o sa vand apartamentul si de aceea este foarte revoltata cum si-a facut buletin ! mentionez ca bunica mea este bolnava sufera de dementa partiala in urma unui atac cerebral ... multumesc pt raspunsuri
Cel mai recent răspuns: deaur , utilizator 14:57, 7 Decembrie 2010
Avand in vedere afectiunea de care sufera bunica "dementa" nici nu are capacitate de exercitiu si prin urmare nu poate semna si lua decizii ci doar reprezentantul sau legal adica curatorul. Orice act semnat de o peroana fara capacitate este lovit de nulitate absoluta.

Av. Zodila Elena
www.onlinelawyer.ro
multumesc pentru raspunsul dumneavoastra dar tatal meu nu trebuie sa plateasca penal pentru fapta lui ? ce trebuie sa faca sa scape de amenintarile sorei?
elenazod a scris:

Avand in vedere afectiunea de care sufera bunica "dementa" nici nu are capacitate de exercitiu si prin urmare nu poate semna si lua decizii ci doar reprezentantul sau legal adica curatorul. Orice act semnat de o peroana fara capacitate este lovit de nulitate absoluta.

Av. Zodila Elena
www.onlinelawyer.ro
se poate ataca acest contract de donatie cu uzufruct viager ? pentru ca matusa mea pretinde ca are o camera in acest apartament si banii de chirie ii dorestea ea pe aceasta camera ! si bani pentru bunica mea nu trimite deloc ! s-ar putea ataca decizia ? pentru ca se foloseste de apartament sa incaseze banii de chirie pe o camera ... multumesc mult
uzufruct viager: dreptul pe care il are o persoana, uzufructuarul, de a se folosi de un bun si de a-i culege fructele pe timpul vietii sale, dreptul de dispozitie asupra lucrului revenind nudului proprietar.
este perfect legal ce a facut bunica dvs, nu era nevoie de semnatura matusii.
atata timp cat o persoana nu este pusa sub interdictie judecatoreasca, ea este prezumata ca are discernamant.
cu privire la actul de donatie, acesta este supus reductiunii in cazul in care incalca rezerva succesorala a celorlati mostenitori rezervatari.
in acest caz mostenitorii rezervatari sunt cei 2 copii ai bunicii.
reductiunea poate fi solicitata intr-un termen de 3 ani de la data decesului defunctului.
multumesc mult numai bine va doresc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art 841 c. civ deaur deaur va rog un raspuns : intr-un contract de donatie cu clauza de uzufruct apare urmatorul citat : \"Noi donatorii avem 6 copii si facem prezenta donatie cu ... (vezi toată discuția)
Act donatie Lazar Daniela Lazar Daniela Sotul meu are un apartament de la bunica lui prin donație.copii bunicii au renuntat la partea lor iar actul este cu uzufruct viager.in familie au aparut ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare-cumparare cu drept de uzufruct sau donatie? laurentiadedu laurentiadedu Am o matusa care nu are copii. In urma cu un an i-a murit sotul care are mai multi frati si nepoti.Dumneaei a facut succesiunea dupa sot(avea incheiat un ... (vezi toată discuția)