avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... depunere dosar de divort
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

depunere dosar de divort

se poate sa depun singura dosarul de divort? fara sa apelez la un avocat? vreau doar incheierea casatoriei si revenirea la numele anterior. apartin de judecatoria sect 4.
si daca da ce anume ar trebui sa contina el?
copii de pe buletine, de pe certificatul de nastere si o cerere cu motivul intentarii divortului?
multumesc!
Cel mai recent răspuns: Elena Zodila , Avocat 19:31, 7 Decembrie 2010
Daca doriti un divort de comun acord semnati ambii actiunea,mergeti impreuna la primul termen si se va pronunta o hotarare,conform prevederilor art.i pct.39 din Legea nr.202/2010.
Trebuie sa atasati si certificatul de casatorie.
Puteti depune si singura actiunea de divort.
Asistenta juridica in cazul divortului nu este obligatorie dar necesara.
Daca priviti la subiectele din acest site, veti vedea cate probeleme se nasc incepand cu depunerea actiunii si pana la comunicarea hotararii si legalizarea acesteia, chiar si in procesele de divort, datorita faptului ca cei ce apeleaza la actul de justitie nu beneficiaza de asistenta juridica a unui avocat.
Banuiesc ca doriti desfacerea casatoriei si nu incheierea ei, pentru ca ea este incheiata deja de cand v-ati casatorit.
Actiunea de divort este o actiune ca oricare alta , ale carei motive trebuiesc probate cu inscrisuri si martori.
Numai daca veti desface casatoria prin acord nu va mai fi necesara probarea motivelor de divort.
Aveti nevoie de :certificatul de casatorie in copie legalizata la notar,
taxa de timbru de 39.00 lei, timbru jud. de 0 30 lei.
Angajati avocat.

Daca ambii soti sunt de acord cu desfacerea casatoriei, incepand cu 01 ianuarie 2011 puteti desface casatoria si la starea civile unde s-a incheiat casatoria, fie la un birou notarial. Dar atentie daca exista copii desfacerea casatoriei prin metodele aratate anterior nu rezolva si situatia copiilor, urmand dupa aceea sa inaintati in instanta o actiune de incredintarea a copiilor si de plata pensiei de intretinere.

Dar daca nu puteti astpta va trebuie atunci sa va prezentati la judecatoria sector 4 personal cu actiunea redactata in trei exemplare (intemeiata atat in fapt, cat si in drept), certfificatul de casatorie in original, copii de certicatele de nastere copii, copiide pe cartile de identitate soti, taxa de timbru in valoare de 39 lei si timbru judiciar de 0,3 lei. In cazul incredintarii sunt necesare adeverinte de venit pentru ambii soti pe ultimele 6 luni, si trebuie sa indicati adresa sotului.

Av. Zodila Elena
[editat adresa web]
Ultima modificare: Duminică, 14 Iulie 2013
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort Meuta Georgeta Meuta Georgeta Cat este taxa de divort? Cat timp dureaza divortul? Ce acte trebuiesc pentru inceperea actiunii de divort? Influenteaza faptul ca sunt copii majori? Au si ... (vezi toată discuția)
Divort TESO TESO ce acte am nevoie ptr divort daca am o fetita de 1 an si mergem cu sotul impreuna sa depunem divortul?bunuri comune nu avem ce am avut a impartit deja noi ... (vezi toată discuția)
Divort cu acordul partilor Marius Nou Marius Nou Va rog sa imi spuneti care e cea mai rapida posibilitate de a divorta cu acordul partilor. Nu avem copii, nu avem bunuri comune. Suntem casatoriti de 9 ... (vezi toată discuția)