avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 329 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort cu copii minori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort cu copii minori

Bună seara. As dori sa stiu, pt un divort între soti cu 2 copii în vârstă de 2 ani si 7 luni si respectiv 5 luni cu un apartament cu credit si mămica in concediu de crestere copil, mama poate obtine copii ? Se poate eventual si o recomandare de avocat în Bucuresti ? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: cristinabucuresti , utilizator 08:11, 8 Decembrie 2010
Mama poate obtine copii., insa va trebui sa probeze in fata instantei ca este in interesul acestora ca minorii sa -i fie incredintati si ca poate oferi acestora conditii de crestere si educare net superioare celor oferite de tata.
Instanta are in vedere la incredintarea minorilor cele mai prielnice imprejurari care pot fi oferite acestora de catre cei doi parinti:
-varsta minorilor,
-starea sanatatii acestora,
-atasamentul minorilor fata de unul sau altul dintre parinti,
-posibilitatile de dezvoltare fizica, morala, intelectuala pe care copii le pot gasi la unul din parinti,
-comportarea parintilor fata de copii inainte de separarea in fapt dar si dupa separarea in fapt a acestora,
-posibilitatile materiale ale parintilor,
-situatia locativa a acestora.
In privinta recomandarii unui avocat din Bucuresti, aici pe forum nu va putem face astfel de recomandari, ramanand astfel in sarcina dvs. alegerea avocatului.
Ultima modificare: Marți, 7 Decembrie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Raspunsul este f vag. Varsta v-am spus-o. Copii sunt foarte sanătosi :) De atasamentul copilului la 5 luni sau la 2 ani jumătate nu se poate vorbi... psihologic vb sunt atasati de mamă :)
Posibilitatile de dezvoltare fizica, morala, intelectuala pe care copii le pot gasi la unul din parinti (ambii părinti sunt intelectuali cu meserii si joburi pe măsura, n-au vicii, doar că nu se mai iubesc).
Comportarea parintilor fata de copii : îi iubesc la fel de mult ambii părinti.
Posibilitatile materiale ale parintilor si situatia locativa a acestora : locuiesc toti într-un apartament luat cu ”prima casa„ pe 12 ani.
Acum îmi puteti da un raspuns mai la obiect ?
multumesc
Data fiind varsta foarte mica a copiilor este chiar indicat ca mama sa ceara incredintarea copiilor. In plus instanta va tine cont si de faptul ca mama se afla in concediu de crestere a copilului de 5 luni.
In cadrul actiunii de divort trebuie solicitat pe langa incredintarea copiilor mamei si obligarea tatalui la plata pensiei de intretinere.
Depinde foarte mult si de situatia dvs daca ve-ti dori sa solicitati si paratajarea bunurilor comune, dar cel mai indicat este intradevar sa consultati personal un avocat, pentru a discuta si noile regelementari legale cu privire la desfacerea casatoriei.

Av. Zodila Elena
www.onlinelawyer.ro
multumesc. voi contacta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort ContSters175146 ContSters175146 sotia mea cu care sunt in curs de divort a plecat in strainatate acum 1.9 luni.eu raminind aici cu cei 2 copii minori .Ce sanse am ca cei 2 copii sa ramina ... (vezi toată discuția)
In legatura cu un divort va rog sa imi raspundeti mary2427 mary2427 am o prietena care nu se mai intelege cu sotul si vrea sa divorteze numai ca la mijloc sunt 2 copii care sunt sansele ca copii sa ramana la mama si el nu vrea ... (vezi toată discuția)
Custodie definitiva godra godra in ce conditii sotul poate lua custodia definitiva a copilului? mentionez ca sotia are credite la banci pe care nu isi mai permite sa le platesca si momentan ... (vezi toată discuția)