avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 245 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident atelaj hipo pe DN17
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident atelaj hipo pe DN17

Buna ziua!
In data de 7 dec 2010 circuland regulamentar pe dn 17c la iesirea din mun. nasaud cu o autoutilitara am fost surprins de aparitia in fata mea a unei carute neinregistrate si nesemnalizate care circula in acelasi sens cu mine.Am franat in momentul in care l-am observat dar n-am mai putut evita coliziunea.In urma impactului carutasul s-a ales cu o fractura(os sacral) spatela carutei distrusa masina mea avarii la partea din fata(bara plastic si radiator spart).Omul a fost transportat la spitalul municipal bistrita si din cate stiu e inca internat.Imediat dupa accident am fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind 0, iar mai apoi mi s-au recoltat probe biologice atat mie cat si carutasului(rezultatele inca nu le cunosc).Probabil carutasul era in stare de ebrietate deorece transporta in caruta doua butoaie cu borhot rezultate din fabricarea tuicii.Tin sa mentionez ca accidentul s-a produs in jurul orei 14 si ploua destul de intens.Mie mi-a fost retinut carnetul si mi s-a elibetat dovada pe 15 zile cu posibilitate de prelungire pana la solutionare.la politie am dat o declaratie in scris in care am scris tot ce v-am relatat si mai sus.In timp ce scriam declaratia la politie a intrat in birou o persoana in civil si a spus ca il cunoaste pe carutas si ca o sa am o gramada de probleme cu el.
Intrebarea mea este care sunt demersurile in acest caz si la ce pot sa ma astept?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ContSters181165 , utilizator 10:41, 17 Decembrie 2010
Asteptati concluziile organelor de cercetare,functie de care veti hotari eventuale demersuri
Pana la finalizarea cercetarilor nu puteti face nimic decat sa asteptati.
Insistati asupra alcoolemiei carutasului,ea trebuia sa fie luata in momentul internarii in spital.
Cert este ca el circula ilegal atat din punctul de vedere al semnalizarii atelajului,dar mai cu seama datorita faptului ca se afla intr-un loc neprmis pentru circulatia vehiculelor cu tractiune animala.
In rest ,se va efectua probabil o expertiza de stabilire a dinamicii producerii accidentului,care va concluziona asupra conditiilor in care acesta s-a petrecut.
Este bine,daca aveti posibilitati sa apelati la angajarea unui expert-parte care sa va sustina apararile din punct de vedere tehnic si sa participe la efectuarea expertizei,eventual sa depuna un coraport.
Recomandabila ar fi si angajarea unui avocat,daca exista posibilitati materiale pentru angajarea acestuia.
Atelajul hipo nu are voie sa circule pe un drum national. Restul aspectelor tehnice se vor lamuri prin efctuarea unei expertize tehnice judiciare.
Multumesc pentru raspunsuri.
Intre timp seful meu are pretentia sa-i repar masina pe cheltuiala mea el fiind ferm convins ca eu sunt vinovatul.tin sa mentionez ca nu mi-a facut contract de munca si nici un fel de hartie care sa ateste ca mi-a incredintat masina.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Coliziune cu o caruta care a fugit de la locul incidentului ContSters145374 ContSters145374 In seara zilei de 28.09.2010,la ora 19.30,pe un drum putin circulat,orbit de farurile unei masini ce circula din sens invers,am intrat in coleziune cu bara de ... (vezi toată discuția)
Recuperare daune auto NeliF NeliF Buna ziua, Am avut accident cu masina fara victime. Am intrat noaptea intr-o caruta nesemnalizata. Din fericire nici calul nu a patit nimic, s-a ales doar cu ... (vezi toată discuția)
exista posibiliatea unei raspunderi civile a adminitratorului drumului? mirelabianca mirelabianca Buna ziua, exista posibiliatea ca in cazul unui accident caruta/moto =de unde motociclistul a decedat} pe un drum in care caruta are interzisa circulatia, din ... (vezi toată discuția)