avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... carte imobil
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

carte imobil

buna ziua.

va rog sa-mi spuneti daca mai exista obligativitatea prin lege ca administratia / presedintia blocului sa tina si sa pastreze la zi cartea de imobil.
va rog sa-mi spuneti daca in lege exista exceptii.

multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: s.c.serv ad loc s.r.l. , utilizator 11:22, 10 Decembrie 2010
Da,exista obligativitatea existentei cartii de imobil aferent proprietari /locatari ,care domiciliaza intr-un condominiu ,fara a se prevedea execeptii sau derogari
Dispozitia legala este OUG nr 97/2005 publicata in MOf Partea I,nr 641/20.06.2005
Ultima modificare: Vineri, 10 Decembrie 2010
ynocentta, utilizator
La ce exceptii va referiti?
multumesc mult.
Art. 37. - (1) Organizarea activitatii de tinere a evidentei locatarilor prin cartea de imobil revine Ministerului Administratiei si Internelor, prin unitatile de politie.
(2) Cartea de imobil se intocmeste si se actualizeaza de catre persoana anume desemnata, cu acordul acesteia, de catre proprietarul imobilului sau de asociatia de proprietari; in cazul asociatiei de proprietari, responsabilul cartii de imobil este, de regula, administratorul sau un membru al comitetului executiv al asociatiei.-
(3) Pastrarea, actualizarea si utilizarea datelor din cartea de imobil de catre persoana desemnata in acest sens, conform alin. (2), se fac cu respectarea dispozitiilor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, cu modificarile si completarile ulterioare.
(4) Responsabilul cartii de imobil are obligatia sa inscrie, pe baza actului de identitate, persoanele care domiciliaza sau au resedinta in imobilul respectiv si sa o prezinte, la cerere, politistilor sau lucratorilor serviciilor publice comunitare de evidenta a persoanelor.
(5) Cartea de imobil se intocmeste intr-un singur exemplar, care se pastreaza la responsabilul cartii de imobil.
__________
-Alineatul (2) a fost modificat prin art. I pct. 18 din Legea nr. 290/2005.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cartea imobilului sorinavalentina sorinavalentina as vrea sa stiu va rog ce contine cartea imobilului si unde ar trebui sa stea. multumesc (vezi toată discuția)
Atomi - b rasov intr-o asociatie de proprietari de apartamente, ... Atomi Atomi Atomi - B rasov Intr-o Asociatie de proprietari de apartamente, Cartea de Imobil - cu proprietarii de apartamente si miscarile de proprietari, cine trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Carte de imobil elena.k elena.k responsabilul cartii de imobil refuza sa actualizeze cartea de imobil pe motiv ca trebuie sa ii las copii ale CI, CVC (avand CI, CVC in original in fata) ce ... (vezi toată discuția)