avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 234 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Contract inchiriere de spatiu intre firma si pers ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Contract inchiriere de spatiu intre firma si pers fizica

Societatea mea a inchiriat un spatiu comercial de la o persoana fizica. Cum imi inregistrez in contabilitate cheltuielile cu energia electrica avand in vedere ca nu pot preschimba contractul de furnizare pe numele sociatatii mele, el ramanand al proprietarului. Va rog un sfat curand. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters42967 , utilizator 19:06, 6 Iulie 2008
nu ai cum...sorry
In contractul de inchiriere ce este prevazut referitor la plata utilitatilor?
Va trebui ca mai intai, in baza contractului de inchiriere sa teceti utilitatile [pe numele societatii Dvs.
Le inregistrezi in baza contractului de inchiriere, in care trebuie precizata obligatia chiriasului de a suporta cheltuielile de intretinere: gaz, apa-canal, energie electrica, salubritate, etc. Tot in contract prevezi si obligatia locatorului de a-ti da copie dupa toate facturile pe care le primeste de la furnizorii de utilitati (sau facturile in original), dar de platit te sfatuiesc sa platesti direct la furnizori.
Si pe cat posibil e bine de trecut in chitanta" platit de SC.."

Alte discuții în legătură

Facturare utilitati contract locatiune pers. juridica cu pers fizica avb_grup avb_grup Buna ziua Speta pe care vreau sa o supun atentiei dvs presupune mai multe paliere pe care am sa incerc sa le introduc treptat in discutieI. In esenta este ... (vezi toată discuția)
Contract comodat blu_angel blu_angel firma are sediul intr-un ap. cu doua camere pe baza unui contract de comodat incheiat la notariat. in acel contract nu se specifica clar obligatiile firmei ... (vezi toată discuția)
Deducere utilitati pe firma de la o persoana fizica raccone raccone cum se pot deduce cheltuielile cu utilitatile pe o firma care a inchiriat un spatiu comercial de la o persoana fizica care este titular de contract la ... (vezi toată discuția)