bodea a scris:
Salut,
Pe baza contractului incheiat intre parti(atentie prin notariat) trebuie sa mergi la toti furnizorii de necesitati(gaz,curent,apa,etc)si sa faci contracte noi pe firma.tinand cont ca tarifele pe firma sunt mai mari la utilitati nu cred ca are rost.Pastrezi contractul dor pentru punct de lucru si casa de marcat(daca este cazul).
Si ce se intampla in situatia in care ma aflu eu ?
Am inchiriat un spatiu comercial ce este partajat intre mai multe firme(4).Proprietarul(locatorul) a fost la inceput o firma care in urma cu 10 ani a cesionat dreptul de proprietate unicului aociat din firma respectiva .Noul proprietar este asadar persoana fizica.insa acesta, desi firma de la care a preluat spatiul prin cesiune a fost radiata de mai multi ani , pastreaza si acum contractul de energie electrica pe numele vechiului proprietar, adica pe pers juridica.
In plus eu am impartit spatiul in doua si am subinchiriat o parte din el (am dreptul prin contract) Daca prin contract m-am obligat sa pltesc utilitatile "potrivit consumurilor" , " pe baza de facturi lunare" cum pot sa respect obligatia de a plati curentul electric consumat si in acelasi timp sa nu am probleme in contabilitate?Locatorul are dreptul sa solicite bani de la subchiriasul meu pt spatiul aflat in utilizarea esclusiva a acestuia ?In ce calitate?
Trebuie sa mi fac eu contract sau sa isi puna locatorul ordine in acte? Si daca trece curentul pe pers fizica cum va putea "factura" locatarilor sai care toti sunt pers juridice?
Ce-mi sugerati ?
Multumesc