Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Cumpararea cu banii de firmei de produse proprii

Buna ziua !

Va supun atentiei urmatorul caz :

un angajat al unei firme (restaurant) primeste un avans spre decontare pentru o delegatie
la intoarcere pe linga alte documente justificative prezinta si bonuri ficale si facturi emise de firma unde lucreaza pe care le-a lpatit cu banii firmei din avansul primt .
Deci daca a facut o consumatie de 100 lei firma inregistreaza vinzari de 100 lei dar in conturile firmei suma banilor este aceeasi .

Va rog sa-mi spuneti daca este corect folosirea banior firmei pentru cumpararea produselor firmei .

Multumesc !
Cel mai recent răspuns: vedea , utilizator 20:36, 19 Decembrie 2010

Sa inteleg ca delegatia a fost in acelasi oras si angajatul a servit masa la restaurantul unde lucreaza?

Eu nu as inregistra in contabilitate aceste documente.
Cum o fi factura intocmita ? Furnizor : firma X , Cumparator : firma X ?
Si-o fi scris singur factura ca sa justifice suma primita avans ....
:stunned:
Magda Staicu a scris:

Cum o fi factura intocmita ? Furnizor : firma X , Cumparator : firma X ?
Si-o fi scris singur factura ca sa justifice suma primita avans ....
:stunned:

Si eu am avut aceeasi nelamurire citind mesajul postat.
daca factura o fi si cu tva sunt curioasa cum se face raportarea in 394 , ca de autofactura nu poate fi vorba ...
Buna ziua !

Multumesc pentru raspuns . Vreau sa mai fac niste precizari :
da factura are si la furnizor si la cumparator aceeasi firma ,
delpasarea s-a facut in alta localitate
si vreau sa -mi spuneti daca este corect si normal cumpararea cu banii primiti ca avans spre decontare a produselor proprii (ceea ce duce la cresterea cifrei de afaceri dar raminerea constancta a cash-ului )

Multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare corecta in conta Roxana Brancoveanu Roxana Brancoveanu patronul pleaca in delegatie in alt oras pentru cumparare marfa,venind inapoi cu facturile aferente.eu in conta [b]sunt obligata[/b] sa fac inregistrarea ... (vezi toată discuția)
Factura din anglia cu tva 24% ContSters245954 ContSters245954 Buna ziua, Rog un sfat in urmatoarea problema: am primit niste facturi din Anglia ( produsele au fost trimise din Anglia) cu TVA 24% si 9%, societatea avand ... (vezi toată discuția)
Sunt in pierdere din cauza tva? doigabi doigabi Am facturat niste materiale cu adaos 10% unui tert care le-a inscriptionat si acum mi le-a facturat inapoi adaugand manopera respectiva. Pana aici e bine. ... (vezi toată discuția)