avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum se face partajul in caz de divort?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum se face partajul in caz de divort?

Buna seara!

Avem o situatie speciala. Suntem casatoriti de 20 ani, avem trei copii si am inceput de la 0. Pe parcursul casniciei am avut mai multe locuinte pe care le-am vandut succesiv pentru ca ne-am mutat dintr-un loc in altul. In final, cu 2 ani in urma, ne-am stabilit in locuinta( teren, padure, etc.) mostenite de sotie dupa decesul parintilor, ea fiind unic mostenitor. Banii proveniti de la ultima proprietate comuna( un apartament) au fost investiti in proprietatea mostenita de sotie.
Relatia dintre noi este foarte tensionata, eu ma simt folosit si gata de aruncat, ea pretinde ca nu am nici un drept aici fiind mostenirea ei. Are act de proprietate pe cele enumerate mai sus si nici nu vrea sa auda ca sa ma treca si pe mine in acte.
Mai mentionez faptul ca timp de aproape 10 ani am fost singurul care a adus venit in casa, ea ocupandu-se cu cresterea copiilor( toti trei veniti in tre ani).
Eu sper sa nu ajungem aici dar, in caz de divort risc sa raman pe drumuri dupa 20 de ani de munca?
Va multumesc anticipat pentru raspuns!
O seara linistita!
nu aveti dreptul la locuinta, ci un drept de creanta pt ce ati investit. va trebui sa probati ca suma din vanzarea ap, s-a investit in bunul propriu al sotiei.
aveti nevoie de avocat
Bunurile dobandite de catre unul dintre soti prin mostenire nu sunt supuse partajului in caz de divort - codul familiei.

andymaurul
Ultima modificare: Duminică, 12 Decembrie 2010
andymaurul, utilizator
A mostenit terenul sau si imobilul ?
Pentru partea de sume de bani achitate de dvs,in timpul casatoriei,astfel cum le veti dovedi prin probe,aveti drept de creanta.
Intr-adevar bunurile mostenite cu titlu personal,nu sunt supuse partajului.
Multumesc pentru raspuns! Cum pot proba ca suma s-a investit in bunul propriu al sotiei? Copiii ii vor fi atribuiti din oficiu acesteia?
Tot ce apartine de actualul domociliu e mostenit de sotie. Eu provin dintr-o alta parte a tarii. Am adus de la ultimul domiciliu mobilier pentru toata casa. Nici acesta nu intra la partaj?

Alte discuții în legătură

Bună ziua,sunt căsătorită de 18 ani și am o fiica de 18 ... mateescu.sabina mateescu.sabina Bună ziua,sunt căsătorită de 18 ani și am o fiica de 18 ani; soțul meu are mai multe proprietăți,însă eu nu am nimic pe numele meu.,sunt ... (vezi toată discuția)
Partaj cri_xtina cri_xtina Sunt in divort de sotul meu,pe 21 mai am termen.As vrea sa stiu in caz de partaj daca sotul poate avea pretentii asupra apartamentului detnut dinainte de ... (vezi toată discuția)
Achizitionarea unui imobil in timpul casatoriei de unul dintre soti eli67 eli67 In cazul cumpararii unui imobil de catre unul dintre soti in timpul casatoriei, daca imobilul a fost achitat in totalitate de catre unul dintre soti, ... (vezi toată discuția)