avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 224 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice inmatriculare autoturism achizitionat din sua
Discuție deschisă în Achiziţii publice

inmatriculare autoturism achizitionat din sua

am achizitionat un autorism inmatriculat in sua.dar acest autoturism l-am achizitionat din romania de la proprietar si nu stiu cum se procedeaza cu inmatricularea cu taxa vamala cu stabilirea de euro pentru ca este non-euro autoturismul
Cel mai recent răspuns: Adrian Dinica , Alte profesii 20:28, 15 Decembrie 2010
te duci la rar cu actele si masina, pe urma la trezorerie sa platesti taxa (o sa fie foarte mare ), adm. fin. pt. luare in evidenta, apoi la inscriere.... mai ai posibilitatea sa nu platesti taxa, te duci sa ceri inmatricularea, politia refuza, te duci in instanta si ceri sa ti se inscrie auto, pe motiv ca taxa este discriminatorie..., sau, platesti taxa , te duci si ceri in instanta restituirea ei...succes
........sau,daca nu tineti neaparat sa o inmatriculati in tara, mai puteti sa o inmatriculati intr-unul din statele .U.E. unde sunt taxele mai ieftine....sunt firme care se ocupa cu asta...
1. Scutirea de la plata taxei de inmatriculare se poate face doar pt autoturismele noi care au provenienta UE, sau second daca au mai fost inmatriculate in spatiul UE.
2. Pt un auto adus din State, e bine sa stii ca ai de platit taxe vamale, TVA, taxa de poluare, RAR etc...
3. Daca masina are capacitate cilindrica pana la 2000 cmc taxele in SUA sunt cam jumatate fata de cele din Romania. Daca motorul tau are peste 2000 cmc, atunci diferenta de taxe este mult mai mare. Daca vei identifica toate taxele pe care le ai de platit, in functie de motorul pe care il ai, vei constata ca acestea te duc la valoarea benzinei pe care o vei consuma cel putin 10 ani de acum incolo.

Recomandabil ar fi sa o pastrezi inmatriculata cu numere US. Discuta cu proprietarul, dar asigura-te ca iti trimite anual documentele de circulatie, inclusiv abtibildul pt numere.
mai bine te lasi pagubas,te va costa peste 200 milioane lei,eu am inmatriculat una e4,din 2006 si ma dus peste 150 milioane lei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxe cumparare auto anonim anonim Buna. Doresc sa imi cumpar un automobil second-hand pentru folosinta personala din Germania. Nu imi este insa clar cum se procedeaza cu TVA. Am inteles ca TVA ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare auto in febr 2013 ebug ebug Buna ziua,sunt din Medias jud Sibiu,am achizitionat de la cineva un Seat Toledo din 2001 cu mentiunea lui ca era Euro 4 ( in acte D3-si nu stiam ce inseamna,pe ... (vezi toată discuția)
Taxa automobile de lux roxete roxete Buna ziua! Pt achizitionarea unei masini de lux si cu o capacitate cil de peste 3000 cm cubi unde se plateste taxa/acciza aceasta? Nu se poate inmatricula ... (vezi toată discuția)