avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... transfer
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

transfer

am un transfer aprobat in cadrul aceleiasi companii doar ca vreau sa ma mut in alta localitate.compania are filiala si in loc respectiva.transferul e aprobat cu data de 15 dec ac si acum cu data de 4 ian 2011.nici o problema doar ca trebuie sa demisionez sau sa lichidez contractul si sa inchei altul nou in aceiasi firma doar ca e alt oras asta din cauza ca nu pot sa faca transferul electronic sau asa ceva...am luat la cunostinta verbal ca nu voi pierde nici un drept in cadrul firmei (vechime,sporuri,bonusuri)
intrebarea este:
nu se poate face un transfer normal in cadrul companiei? nu vreau nici sa demisionez nici sa lichidez ci doar sa ma transfer pastrandu-mi toate drepturile
multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:14, 14 Decembrie 2010
Buna ziua !
Presupunand ca este vorba de domeniul privat , nu mai exista notiunea de transfer conform Codului muncii , motiv pentru care se recurge astfel ( demisie , lichidare , incetare CIM, incadrare noua etc) pt. efectuarea acestei operatiuni de mutare a dvs. .
Chiar si in mediul privat se foloseste termenul de "transfer" in companiile cu mai multe puncte de lucru si care muta angajati de la un punct la altul pe perioade mai mari decat cele permise de "detasarea" din Codul Muncii.

Sunt companii unde acest "transfer" este posibil fara ca angajatul sa demisioneze si sa fie reangajat la cealalta locatie, dar tine de softul de gestiune folosit. Deci e o problema de IT.
Sunt si situatii unde softul folosit nu permite "transferul" electronic al datelor angajatului.
D.p.d.v. juridic nu exista notiunea de transfer in actualul Cod al Muncii ... in speta, se poate face un act aditional de schimbare a locului de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transferul de la un loc de munca la altul AreanaAzuro AreanaAzuro Buna ziua, Ma intereseaza sa stiu daca mai exista posibilitatea de transfer de la un loc de munca la o societate la alt loc de munca la alta societate, sau ce ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! va rog sa ma indrumati in urmatoarea situatie: angajatului ... UngureanuSilviu UngureanuSilviu Buna ziua! Va rog sa ma indrumati in urmatoarea situatie: Angajatului i s-a oferit posibilitatea de a lucra la o filiala a companiei care este in afara ... (vezi toată discuția)
Demisie angata insarcinata ? nelugigi nelugigi Buna ziua. Ma numesc Nelu si va supun atentie o problema aparuta recent si la care nu stim nici eu si nici sotia mea cum sa reactionam. Asadar, sotia mea ... (vezi toată discuția)