avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general nu pot face lichidare din cauza unui card
Discuție deschisă în Contabilitate în general

nu pot face lichidare din cauza unui card

am depus demisia la actualul loc de munca pentru a ma angaja in alta parte.

nu mi se poate da cartea de munca deoarece am o descoperire de card girata de actualul angajator, la contul de salariu adica am primit 3 salarii
mi s-a comunicat ca am nevoie de un girant pentru a mi se face lichidarea si eu nu am un girant.
eu daca nu merg la noul angajator urgent pierd noul loc de munca.
ce posibilitate am sa merg la noul angajator sa lucrez la el si eventual sa platesc acea suma la banca dupa 2-3 luni cand iau urmatoarele salarii de la noul angajator?
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 11:56, 16 Decembrie 2010
Exista posibilitatea de a avea doua sau mai multe contracte de munca in acelasi timp, deci nu ar fi nici o problema. Doar sa nu va solicite carnetul de munca la noul angajator, atunci ce justificati...o eventuala tergiversare din partea fostului angajator...sau ce?
noul angajator solicita cartea de munca... eu daca le spun care este situatia si ei ma inteleg , legal exista posibilitatea sa lucrez la noul angajator pana reusesc sa platesc cardul si sa aduc cartea de munca mai tarziu?
Da, legal exista posibilitatea, cum am scris mai sus, puteti avea si mai multe contracte de munca in acelasi timp, nu e nici o problema.
Daca vi se cere cartea de munca la noul angajator, puteti sa spuneti ca aveti cartea de munca la vechil angajator, si sa va obligati sa o aduceti cand o primiti (putei si sa explicati de ce, daca naul angajator e deschis, dar nu sunteti obligat).
Eu, sa fiu angajator, nu vad nici o problema a dvs.

Nu prea este legala retinerea cartii de munca de catre vechiul angajator, in nici o situatie, insa nu este nici un capat de tara faptul ca nu v-o elibereaza.

Putei lucra linistit la noul angajator fara sa aveti lichidarea facuta la primul.
Faptul ca nu s-a "semnat" de tot fisa de lihidare, nu inseamna ca mai aveti contract de munca cu primul angajator. Contractul va inceta dupa demisie, nu dupa "lichidare".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare Luana32 Luana32 Mama mea girat cu apar ptr societatea la care lucra,nu asemnat contractele de credit deci nici nu stia sumala notar nu i s-a spus nimic.Acum dna nu a platit si ... (vezi toată discuția)
Girant damaschin1962 damaschin1962 Am calitate de girant iar persoana care a facut imprumutul nu a platit o perioada si drept urmare mi s-au pus popriri pe salarii, conturi si mi s-a anulat ... (vezi toată discuția)
Probleme cu fisa de lichidare Juventino Juventino Buna ziua, sotia mea lucreaza la alpha bank, acolo unde i s-a facut un card de credit in asa zise conditii preferentiale, din care a retras toti banii ... (vezi toată discuția)