avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 493 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociatii care nu vor sa plateasca facturi la furnizori
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociatii care nu vor sa plateasca facturi la furnizori

Am si eu o problema daca se poate spune:
- asociatii pentru care am titlu executor refuza sa plateasca debitul sau suma care a mai ramas de plata din debit pe motiv ca ei nu recunosc penalitatile (care sunt date prin hotarare judecatoreasca);
- asociatii pentru care am hotarare judecatoreasca si la care intampin aceeasi problema de mai sus.
Ce pot face in acest caz?:D #-o
Ma pot indrepta impotriva administratorilor pe penal?
Ma puteti ajuta cu ceva legislatie?
MULTUMESC ANTICIPAT!!!
Cel mai recent răspuns: maiam , utilizator 19:22, 29 Martie 2008
Puneti in executare titlul executoriu.
Obligaţia stabilită prin hotărârea unei instanţe sau printr-un alt titlu se aduce la îndeplinire de bunăvoie. În cazul în care debitorul nu execută de bunăvoie obligaţia sa, aceasta se aduce la îndeplinire prin executare silită, potrivit dispoziţiilor Codului de procedura civila (art.371 ind.1 si urm. ).
Problema e ca am fost cu executorii la ei . De la unii am "smuls"o promisiune de plata, in schimb altii ne-au ras in nas si au zis ca ei nu platesc penalitatiile, si ca putem sa-i executam. Oricum in afara de un birou si un scaun nu avem ce sa le luam. Pt. ca sunt persoane juridice nonprofit ei spun ca nu avem ce sa le facem.
Cum m-as putea indrepta impotriva administratorilor pt rea vointa?:-/
Sediul pe care-l ocupa este inchiriat sau sunt proprietari ?#-o
In ce consta reaua-vointa a administratorilor ? #-o
De obicei asociatiile isi au sediul in uscatoarele de la blocuri.
Iar in privinta platilor problema pleaca de la penalitati deoarece majoritatea nu percep penalitati de la proprietari chiar daca nu au platit intretinerea de 2 ani. Administratorii motiveaza ca nu au bani sa plateasca penalitatile pt ca ei nu percep penalitati.
Si asa am destule titluri executorii la care au ramas penalitatile.
Stiu ca intai de platesc penalitatile si apoi se achita debitul dar se achita de obicei suma echivalenta debitului.:D#-o
Administratorii au spus ca nu recunosc penalitatile si nu le platesc:D.

Alte discuții în legătură

Cheltuieli de executare pe listele asociatiei de proprietari ContSters362803 ContSters362803 Buna seara! Administratorul a trecut suma ce reprezinta Cheltuielile de Executare Silita in totalul lunar al cheltuielilor de intretinere cu titlul de ... (vezi toată discuția)
Executare silita petroniki petroniki e vorba de soraa mea...anul trecut a avut proces cu asociatia de locatari pt penalizari,nu stiu de ce suma era vorma atunci ,dar acum sunt in jur de 5200 ... (vezi toată discuția)
Hotarare judecatoreasca monamour monamour Ma confrunt cu urmatoarea problema: niste rude au intampinat probleme in achitarea cotelor de intretinere pe parcursul anilor 2012-2013, drept pentru care au ... (vezi toată discuția)