avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 656 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... casatorie cu cetatean din colombia
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

casatorie cu cetatean din colombia

buna seara ...as dori sa aflu ce acte necesare ar trebui unei cetatene din colombia pentru a se casatori cu un cetatean roman mentionez casatoria va avea loc in romania..va multumesc anticipat!in plus as dori sa mai aflu in ce contitii poate calatori aceasta persoana in romania ce se cere invitatie din partea unui cetatean roman ce trebuie sa indeplineasca un cetatean roman pentru a o invita??
Cel mai recent răspuns: IsHsI , utilizator 22:15, 30 Martie 2022
Buna dimineata !
Pt incheierea casatoriei aveti nevoie de :
- certificate de nastere original (+ traducere legalizata pt cetatean strain)
- certificate medicale prenuptiale (eliberate cu cel mult doua saptamani inainte de casatorie)
- buletine de identitate sau pasapoartele(pt cetatean strain) original si copie, valabile la data depunerii actelor si la data incheierii casatoriei (cel putin unul dintre solicitanti sau aiba domiciliul sau resedinta in localitatea unde se oficiaza casatoria)
- daca e cazul , actul care atesta ca a fost desfacuta casatoria anterioara sau a incetat, original, copie (+traducere legalizata cetatean strain ) ;
- certificat de cutuma cetatean strain , dovada ce se va elibera de Ambasada statului respectiv (dovada va cuprinde, in mod obligatoriu faptul ca, in conformitate cu legea nationala sunt indeplinite conditiile de fond si ca se poate casatori in Romania) .
- declaratie notariala certificand faptul ca cetateanul strain cunoaste limba straina sau translator autorizat care sa participe la oficierea si incheierea actelor de stare civila .
- declaratia de casatorie ( formuar tip se completeaza la primarie) .
in intrebarea mea este necesar doua raspunsuri cu privire la viza nu ati mentionat ,,nimic´´
Actele de nastere,eventual casatorie sau divort trebuie sa fie apostilete,apoi traduse si legalizate,iar viza o obtineti prin cerere de la Ambasada.Oricum nu intrati in tara fara viza,asta e clar.
ACTELE APOSTILATE LA PREFECTURA DIN COLUMBIA SI TRADUSE IN ROMANIA LA TRADUCATOR AUTORIZAT,LEGALIZATE LA NOTAR SI TRANSLATOR DE LIMBA A CARUI CETATEAN SUNTETI.
deci eu ii voi trimite o invitatie din romania ea va fi legal timp de 2 luni in romania in legatura cu acel certificat de cutuma nu stie de unde sa l scoata ca ambasada colombiei in bucuresti nu e....cat despre viza in baza unei invitatii primita de la un cetatean roman poate sa obtina viza de vizita ,,VV´´ cum e numita ok va multumesc..

Alte discuții în legătură

Acte casatorie cu cetatean indian georgetazih georgetazih Doresc sa ma casatoresc cu un cetatean indian in Romania. El vine cu viza pe 3 luni de vizita. Are toate actele necesare pt. casatorie in Romania, dar la ... (vezi toată discuția)
Dreptul familiei sau probleme juridice georgetazih georgetazih As dori sa-mi scrie-ti actele necesare pentru casatoria in Romania dintre un cetatean roman si un cetatean indian si procedurile.Daca poate sa-mi trimita ... (vezi toată discuția)