avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 601 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil OUG 148/2005 pentru copil ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil OUG 148/2005 pentru copil nenascut - proces cu statul

Va rog sa-mi spuneti si mie daca as avea castig de cauza daca dau statul in judecata ca sa-mi dea indemnizatia de crestere a copilului pana la doi ani dupa OUG 148/2005? in cazul in care eu ar trebui sa nasc in ianuarie 2010. Pentru ca nu mi se pare corect ca in momentul in care am decis sa fac un copil am studiat legislatia in vigoare la acel moment si am decis ca pot sa-mi permit ca cresc un copil cu acea indemnizatie si sa vina statul inainte de a naste sa-mi refaca calculul.
Cred ca acest lucru ar trebui sa il faca toate mamicile in devenire, care in momentul in care s-a dat legea erau insarcinate. Si eu sunt insarcinata in 6 luni si bineinteles k tot cu vechea lege mi-am facut planuri de viitor pentru cresterea copilului meu, si nu e ca "vreau banii statului" cum spun gurle rele dat am cotizat atat timp si e un drept pe care il meritam. Nu e normal sa schimbe legea de pe o zi pe alta ca asa vor ei. Eu sustin ideea de a da in judecata statul, daca crede cineva ca avem castig de cauza sa ne spuna...cu toate k ... cu statul nu se pune nimeni k de ... suntem prea "mici".
Buna ziua.
Se pare ca ieri, Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii a decis ca aceasta ipoteza da loc discriminarii.Astept publicarea hotararii, dar, de mai mult timp am incercat sa deslusesc natura acestei indemnizatii si am ajuns la concluzia ca nu copilul-se stie din civil ca daca se naste viu are drepturi chiar din momentul conceptiei-este beneficiarul, ci, in primul rand mamele.
Sa vedem totusi motivarea Consiliului; nu cred ca executivul va modifica ordonanta dupa hotararea aceluiasi Consiliu, dar, intr-un viitor proces se poate folosi hotararea.
Am fi si noi interesati de acest subiect . Din ce am citit pe topic nu a raspuns nimeni daca exista sau nu sanse de castig in cazul in care am da statul in judecata - poate sa ne ajute cineva cu aceasta informatie ?

Multumesc,
si eu trebuie sa nasc in februarie 2011 si daca aflati ceva rog sa imi spuneti si mie
eventual cit costa sa dai statul in judecata
Copilul meu urmeaza sa se nasca la sfarsitul lunii februarie. Sunt de asemenea interesata sa dau statul in judecata pentru a-mi / a-i castiga acest drept insa nu stiu ce sanse de izbanda sunt. Am inteles ca cei de la Partidul Conservator ar sustine o asemenea actiune, dar nu am gasit nimic pe site-ul lor.
Asociatia M.a.m.e. mai are o astfel de initiativa.

Alte discuții în legătură

Indemnizatie mamica de gemeni deninick23 deninick23 Avem un baietel de 1 an si 5 luni si sotia mea este in concediu de maternitate pentru el pana la 2 ani. Intre timp, acum 2 saptamani a nascut 2 baietei ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil 2011 tcris tcris Buna, Cine ma poate lamuri in legatura cu indemnizatia de crestere copil conform Ord. 111/2010? Mentionez ca in prezent sunt in concediu crestere copil ... (vezi toată discuția)
Insarcinata in timpul ccc ral317 ral317 Buna ziua, Sunt insarcinata si trebuie sa nasc in septembrie. Primul copil are un an si sapte luni, certificat de grad I si as vrea sa stiu daca am vreo ... (vezi toată discuția)