avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 373 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Procura de aministrare a bunurilor !!!
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Procura de aministrare a bunurilor !!!

Vreau sa stiu daca prin Procura de aministrare a bunurilor imobile si mobile, mandatarul poate efectua vanzarea acestora ??
Multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: geoziv , utilizator 21:46, 18 Martie 2008
Printr-o asemenea procura :
- mandatarul se va ocupa de întreţinerea apartamentului, putând lua, după libera sa apreciere, orice măsuri pentru administrarea şi conservarea acestuia, ca un bun proprietar.
- mandatarul este împuternicit să închirieze apartamentul unor persoane fizice sau juridice, la libera sa apreciere, va stabili, în toate condiţiile cele mai avantajoase mie, toate clauzele contractului de închiriere, inclusiv chiria. Va încasa, pentru mandant şi în numele mandantului, chiriile, dând chitanţe descărcătoare de primirea lor, va urmări şi asigura respectarea contractelor încheiate, va putea introduce orice acţiune civilă pentru plata chiriei sau pentru evacuarea chiriaşilor ce nu şi-au îndeplinit această obligaţie.

Mandatarul nu are dreptul de dispozitie asupra bunurilor decat daca este specificat in procura.
Numai cu procura speciala se poate vinde .
Pentru dreptul de administrare si conservare al bunurilor mobile si imobile se face procura generala.Numai in situatia in care se mentioneaza ca aceasta tine loc si de procura speciala
Ca sa nu existe niciun dubiu, puteti prevedea in cuprinsul procurii si o clauza de genul:

"Mandatarul meu nu are dreptul de a vinde bunurile mobile si imoblile pe care le administreaza."

Ultima modificare: Luni, 17 Martie 2008
Lorena Chirila, Avocat
Va multumesc pentru Raspunsuri !!!:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura generala miamargo miamargo buna ziua, am cautat foarte multe modele pentru formularea unei procuri cat mai generale, am gasit ceva, dar nu sunt convinsa ca poate cuprinde cat mai ... (vezi toată discuția)
Testament octaviana_26 octaviana_26 Unchiul meu, a carui sotie este decedata, mi-a facut testament prin care\"toate bunurile mele mobile si imobile ce se vor gasi la data incetarii mele din ... (vezi toată discuția)
Imputernicirea e un act notarial? rflec rflec var rog frumos un raspuns: am avut o adunare generala in bloc in care unii proprietari au dorit sa semneze de prezenta si sa voteze in locul unor proprietari ... (vezi toată discuția)