Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

incompatibilitate pt jurist conform ordinului 1753/2004?

Saluti,
Azi m-am confruntat cu o problema in a carei solutionare poate ma sfatuiti si voi.
In cadrul institutiti in care lucrez, organul de control a solicitat reinventarierea bunurilor (patrimoniul) institiei. Totodata au solicitat ca eu, consilierul juridic nu numai sa fac parte din comisia de inventariere ci si sa fiu numita prin decizie presedintele comisiei. Ori conform ordinului nr.1753/2004 (pentru aprobarea Normelor privind organizarea si efectuarea inventarierii elementelor de activ si pasiv), pc.7 alin 5 si pc.52 alin1 arata ca cele doua "functii" sunt incompatibile, cea de consilier cu cea de presedinte intr-o astfel de comisie. Asta ar insemna ca eu sa propun eu sa aprob spre legalitate . Cel putin eu asa interpretez eu!!! voi ce ziceti??????
Cel mai recent răspuns: Ramona24 , utilizator 21:01, 18 Martie 2008
Ai dreptate .Mai mult, in comisii vor fi numite persoane cu pregatire economica si tehnica care sa asigure aefectuarea corecta si la timp a inventarierii.Se poate face atat cu salariati proprii,cat si pe baza de contract de prestari servicii cu persoane fizice sau juridice.Daca a fost emisa decizia se pot inlocui persoanele respective pentru cazuri bine justificate ,printr-o alta decizie .
Salutii si mersii!!
Decizia nu am semnat-o pentru ca vreau sa i fac sa inteleaga ca sunt incompatibila.....! De aceea aveam nevoie si de parerea voastra. Credeam ca merg la extrem cu interpretarea mea!!!
Sunt multe firme private care ii pun pe juristi in astfel de situatii .
si crezi ca este corect? eu lucrez intr-o institutie publica si tot s-a pus problema!!
nu e corect deloc.Important e sa nu semnezi decizia

Alte discuții în legătură

Un jurist să fie președinte comisie de inventariere? oanaportar oanaportar - este corect ca un jurist să fie președinte comisie inventar predare-primire la plecarea unui angajat din instituție ? Un coleg pleacă din instituția ... (vezi toată discuția)
Inventarierea documentelor de resurse umane eduardvl eduardvl Buna seara, Rog respectuos un raspuns la urmatoarea speta: Exista vreun ordin expres (hotarare, ordonanta, lege etc.) privind inventarierea documentelor de ... (vezi toată discuția)
Presedintele comisiei de inventariere adinavig adinavig Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea problema: la societatea la care lucrez sunt sef compartiment financiar contabil. La inventarierea patrimoniului am fost ... (vezi toată discuția)