avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cadou pentru copiii minori pentru salariat in CIC
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cadou pentru copiii minori pentru salariat in CIC

Buna seara,

Angajatorul a acordat salariatilor care au copii minori cate 100 lei pentru fiecare copil. Salariatii aflati in CIC nu au primit insa nimic. Intrebarile mele sunt:

1. Daca salariatul se afla in CIC atunci el poate beneficia de cadoul acordat de angajator conform Codului Fiscal?

2. Este la latitudinea acestuia de a decide daca acorda cadoul salariatilor aflati in CIC si care au CIM suspendat?

3. Exista baza legala explicita care sa poata fi cuprinsa in formularea unei solicitari scrise privind acordarea acestui drept?

PS: Este vorba de un salariat apartinand sistemului bugetar.

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:59, 22 Decembrie 2010
Buna seara !
Art. 55 prevede ( selectiv) "...Cadourile oferite de angajatori in beneficiul copiilor minori ai angajatilor....." ... fara a face nicio precizare suplimentara in acest sens . Ori , si cei aflati in CIC au statut de angajat , asa ca nu vad niciun motiv pt care sa nu se acorde si acestora ...
Va multumesc pentru raspuns, insa as dori sa las intrebarea inca deschisa. In Codul Muncii am gasit urmatoarea precizare pe care nu stiu cum sa o interpretez:

Art. 49. [felurile şi efectele suspendării]
(1) Suspendarea contractului individual de muncă poate interveni de drept, prin acordul părţilor sau prin actul unilateral al uneia dintre părţi.
(2) Suspendarea contractului individual de muncă are ca efect suspendarea prestării muncii de către salariat şi a plăţii drepturilor de natură salarială de către angajator.
(3) Pe durata suspendării pot continua să existe alte drepturi şi obligaţii ale părţilor decât cele prevăzute la alin. (2), dacă acestea sunt prevăzute prin legi speciale, prin contractul colectiv de muncă aplicabil, prin contracte individuale de muncă sau prin regulamente interne.
(4) În cazul suspendării contractului individual de muncă din cauza unei fapte imputabile salariatului, pe durata suspendării acesta nu va beneficia de nici un drept care rezultă din calitatea sa de salariat.

Nu sunt convinsa ca este cazul sa renunt asa usor la acest "drept".
Intr-adevar, sunt aplicabile dispozitiile art.49 alin.3 C.mun. in conditiile in care acordarea cadourilor este prevazuta in c.i.m., c.c.m. sau R.I .
Daca acordarea nu este prevazuta nicaieri, atunci exista posibilitatea ca angajatorul sa stabileasca singur la cine ofera cadouri sau la cine nu.

Totusi cred ca s-a facut o discriminare , in acest sens. Se poate depune o sesizare la Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mentinere beneficii pe durata suspendarii contractului individual de munca Mariaaa Mariaaa O persoana care a intrat in concediu de crestere copil poate fi indreptatita sa ceara din partea angajatorului sa ii ofere in continuare aceleasi beneficii de ... (vezi toată discuția)
Tichetele cadou in cic andreea_adomnitei andreea_adomnitei Persoanele aflate in CIC pot beneficia de tic hete cadou? (vezi toată discuția)
Acordare vouchere Biulia22 Biulia22 Buna ziua! Sunt in concediu risc maternal si urmeaza sa nasc in vara. Intre timp am aflat ca se vor acorda vouchere de vacanta. Eu voi putea beneficia de ... (vezi toată discuția)