avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 241 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... se poate cladi un proces solid pe urmatoarele ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

se poate cladi un proces solid pe urmatoarele considerente...?

buna ziua, probabil subiectul pe care-l propun e putin deplasat insa in agonia mea mi-a venit aceasta idee pe care eu o consider oarecum solida...dar nu stiu cam care ar putea fi baza ei. pe scurt...sunt prins in mirajul jocurilor de noroc insa consider ca cel putin locul in care am jucat in ultimul timp deliberat din propie initiativa nu mai e un loc al jocurilor de noroc si un loc unde practic suntem inselati cu buna stiinta de catre patron. ideea e ca am jucat sume considerabile fara a obtine niciodata un castig si nu din cauza ca nu m-am oprit atunci cand am fost in castig macar in ziua respectiva ci pur si simplu acele aparate electronice nu au dat niciodata nimic...se invart pur si simplu in gol iar atunci cand iti da un pariu nu te lasa sub nici o forma sa le dublezi. in mod normal(nu stiu daca este prevazut si de lege) aceste aparate trebuie sa dea inapoi 75% din sumele intrate. m-am gandit sa apelez la protectia consumatorului sa faca o verificare in urma unei plangeri depuse de mine...dar as vrea sa stiu ce pasi ar trebui sa urmez si cum sa fac daca este posibil sa fac o baza solida pt un proces. nu stiu daca s-a gandit cineva vreo data la o astfel de posibilitate. nu cunosc legea in viguare pt acest domeniu si de aceea apelez cu incredere la sfatul dumneavoastra. vreau sa fac acest lucru si in ideea de a sta departe de aceste locuri...de alfel ma gandesc ca mai repede am nevoie de un psiholog decat de un asfel de proces...Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: eumarian , utilizator 04:07, 29 Decembrie 2010
mi-as dori ca acest subiect sa fie citit si dezbatut, poate cumva si candva aici in Romania se va lua modelul Rusiei modelul Ucrainei. sunt deschis alaturi de alti doritori sa conducem o campanie impotriva acestui fenomen care si la noi demoralizeaza tineretul si nu numai, distruge bugete a mii de familii incurajeaza camataria incurajeaza criminalitatea si distruge mii de oamenii. doresc ca administratorii acestui site alaturi de un numar de avocati binevoitori care cunosc legea si care au initiativa sa pornim o campanie(daca s-ar putea la nivelul intregii tarii si prin toate mijloacele posibile). Astept pareri si sugestii privitoare la acest subiect!
Spre deosebire de bingo sau pariuri in cota fixa, HG 870/2009 nu impune un procent minim de castig pentru jocuri tip slot-machines. Legea obliga proprietarul masinilor sa declare in regulament care este procentul asumat, astfel incat sa poata fi comparat la un eventual control cu inregistrarile masinii. Va puteti interesa la sala de jocuri care este acest procent in cazul respectivelor masini. Puteti citi Normele in domeniu aici [ link extern ]

Oricum fiecare trebuie sa se lase de jocuri, indiferent de procentul de castig, pentru ca patima il impinge sa joace oricum pana nu are bani. Daca ar creste procentul de castig, tot ce s-ar intampla e sa petreceti mai mult timp in sala, pana pierdeti toti banii;) Daca vreti sa va convingeti, aruncati zilnic pe geam 100 de ron si imaginati-va ca ati fost la jocuri, cel putin veti avea mai mult timp pentru alte lucruri.

Daca totusi nu va puteti stapani si vreti ca statul sa interzica tuturor jocurile de noroc (un motiv pueril de legiferare), va recomand sa accesati un site de initiativa legislativa in care puteti elabora o propunere de lege si sa discutati cu alti doritori: initiativa-legislativa.avoca... /
Din seria "cum sa ne impunem parerile personale". Pe acelasi principiu fiecare ar trebui sa se lase de fumat, baut, citit presa, uitat la tv, orice alta activitate. La fel, nu mi se pare absolut necesar ca bugetul zilnic de aruncat pe geam sa fie de 100 ron (sa impresionam/speriem un pic?).

Ar trebui sa acceptati posibilitatea existentei unor persoane care isi controleaza patima care ii impinge sa joace pana cand raman fara bani si sa nu presupuneti din start lipsa acestui control.

On topic, probabil ar putea cere administratorului salii de jocuri si publicarea intr-un loc vizibil a regulilor si procentului de castig pentru jocurile respective. Nu poti juca un joc fara sa ii cunosti regulile.
Nu as vrea sa fie inchise aceste activitati doar pt ca eu am o oarecare problema in acest sens ci datorita efectelor negative pe care le produce asupra societatii in ansamblu. Un stat care urmareste buna dezvoltare a vietii sociale cat si buna dezvoltare a o parte considerabila din indivizii activi ai vietii sociale nu ar trebui sa permita ca acestia sa fie ademeniti si incarcerati in acest miraj si mai mult de atat sa fie inselati. Jocurile de noroc sunt o cauza a multor activitati infractionale! Citind normele pt acest domeniu ...cel putin in cazul slot-machine legiuitorul este interesat sa nu fie inselat patronul salilor de jocuri si nu pune in calcul faptul ca acel patron ar putea insela....ai in fata un aparat electronic care poate fi setat dupa bunul plac al patronului lucru care se si intampla. nu am vazut si nici auzit de nici un control in astfel de locuri. majorarea licentelor nu ii afecteaza pe patroni....statul cere mai mult patronul seteaza mai bine aparatele dependentii joaca. Nu ma pricep sa fac un astfel de proiect de lege si probabil as lupta cu morile de vant, dar sper ca la un momentdat prin puterea conjuncturii sa am posibilitatea sa fac ceva in sensul asta.
Ultima modificare: Luni, 27 Decembrie 2010
daniel_gl_84, utilizator
si ca sa argumentez cumva ce am spus mai devreme uitati raspunsul unui reprezentat novamatic.

novomatic
14th November 2008, 01:41
QUOTE (asilviu2004 @ Nov 1 2008, 13:05) *
am aparate tip pacanele in italia aproape noi noute si cu acte in regula de fapt orice aparat are acte pret 150 de euro bucata dar trebuie sa va duceti in firenze sa le luati

Zici ca ai aparate...da un numar de telefon pe privat sa vorbim...daca e asa cum spui te fac si pe tine cu bani din afacerea asta.

Pot sa modific orice aparat existent in lume in aparat de joc pentru piata interna si sa il adaptez in functie de necesitati sau de zona...Pot fi si defecte indiferent de stadiu numai carcasa sa o aiba.

Alte discuții în legătură

Furt la jocurile de noroc MateescuMihaela MateescuMihaela Buna ziua. Sunt un impatimit al jocurilor de noroc si as vrea sa ma lamuriti cu un lucru. Ma joc la o singura sala, este o sala unde vin ... (vezi toată discuția)
Sunt dependent de jocuri de noroc. mă pot autoexclude, pe cale judecătorească, din sălile de jocuri? Daniel1309 Daniel1309 Bună ziua, sufăr de o tulburare obsesiv compulsiv mai exact sunt dependent de jocuri de noroc. Probabil mulți vor arunca cu pietre și rezolvarea problemei ... (vezi toată discuția)