avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 817 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Poate beneficia de pensie?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Poate beneficia de pensie?

PENTRU O PERSOANA DE SEX MASCULIN,VA ROG SA-MI SPUNETI DACA POATE BENEFICIA DE PENSIE LA LIMITA DE VARSTA AVAND O VECHIME IN MUNCA DE 14 ANI( 1981 - 1995)+3 ANI FACULTATEA+6 LUNI ARMATA . DATA NASTERII 01.08.1949.
VA MULTUMESC!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 06:24, 27 Decembrie 2010
1. Stagiul minim de cotizare, pentru iesirea la pensie, este de 15 ani. Facultatea si armata sunt stagii asimilate stagiului de cotizare pentru pensie si nu intra in stagiul minim de cotizare.
2. Nu puteti beneficia de pensie pentru limita de varsta la aceasta vechime, va trebui sa cotizati inca 12 de luni.
Un barbat nascut in august 1949 poate beneficia de pensie pentru limita de varsta cand implineste 64 de ani si 10 luni, stagiul minim de cotizare fiind de 14 ani si 8 luni. Problema nu este stagiul, ci faptul ca implineste varsta standard de cotizare in iunie 2014.

@tudorvaleriu: Probabil v-ati uitat in alta anexa. Asa patesc si eu, uneori. :bow:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesirea la pensie anticipata partiala danhariton danhariton Sunt născut la 17 noiembrie 1949. Lucrez în aceeaşi intreprindere din 1 august 1974. Am făcut armata în perioada 20 martie 1976 - 1 octombrie 1976. Sunt ... (vezi toată discuția)
Iesire la pensie ipc77 ipc77 se poate iesi la pensie de catre o persoana fizica autorizata daca nu a fost platit CAS , CASS? (vezi toată discuția)
Cand poate iesi sotul meu la pensie? carodum63 carodum63 Sotul meu este nascut la 15.06.1949; are o vechime de 27 ani, 3 luni, 16 zile -din care 18 ani 5 luni 4 zile in grupa II de munca,100%; Are studii superioare ... (vezi toată discuția)