avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1595 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA-la vanzare cladire veche- ajustare sau colectare
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA-la vanzare cladire veche- ajustare sau colectare

Caz:
-cladirea este veche ( am verificat);
- valoarea din contabilitate este de 220.000 ron;
- daca optez pentru ajustarea TVA-ului dedus o sa am (max.) 220.000*19/100=41.800 ron;
-daca optez pentru plata TVA, o sa am 850.000 (val.de vanzare)*24/124=164.516 ron;
-diferenta dintre 164.516-41.800= 122.716 mi se pare enorma!!!

Ce ma sfatuiti. Sa optez pentru plata TVA sau pentru ajustare...

Multumesc mult,

Corina Maran
Cel mai recent răspuns: ContSters167247 , utilizator 22:43, 27 Decembrie 2010
cred ca este o intrebare retorica, nu? :)

daca clientul este dispus sa va dea pe cladire 850.000 lei si nu-l intereseaza daca valoarea contine sau nu tva, deci nu-l intereseaza daca are drept de deducere, vindeti in regim de scutire si apoi ajustati taxa dedusa la achizitie.
Multumesc mult

:luck::coffee:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare apartament - regim tva NeliDede NeliDede Buna ziua, Am o problema,daca ma poate ajuta cineva O societate detine 2 apartamente , pe care acum doreste sa le vanda. 1)Societatea este platitoare de ... (vezi toată discuția)
Cote de tva rat maria rat maria o societate comerciala schimba destinatia unei cladiri vechi, o modernizeaza si o transforma in apartamente destinate vanzarii catre persoane fizice.In aceasta ... (vezi toată discuția)
Calculez prorata florentyna florentyna in februarie 208 am vandut cladiri si terenuri din patrimoniu. in aceste cladiri si pe ac terenur imi desfasuram unul din obiectele mele de ... (vezi toată discuția)