avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere in conformitate cu art. 61 lit c Cm
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere in conformitate cu art. 61 lit c Cm

Un angajat a fost o perioada pensionat pe caz de boala. a renuntat la pensie si arevenit in campul muncii pe acelasi post dar cu reducerea timpului de munca , asa cum recomanda medicul de medicina muncii in fisa de aptitudini. Se efectueaza din nou examen medical iar medicul de medicina muncii il avizeaza ca fiind apt conditionat cu recomandarea de a schimba locul de munca. I se face o oferta cu un alt loc de munca , cu remunerare echivalenta fara schimbarea functiei dar refuza. Problema devine grea in momentul in care angajatorul doreste desfacerea contractului pe art. 61 lit c CM . Termenul de 30 de zile prevazut la art. 62 a expirat demult. Ce poate face angajatorul in acest caz. ?Angajatul refuza noul loc de munca si nu exista posibilitatea concedierii pe motiv de inaptitudine medicala, de altfel nu vrea sa ramana nici pe actualul loc de munca, unde munceste cu jumatate de norma.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:42, 20 Martie 2008
Angajatul poate sa-si dea demisia sau sa-si faca cerere de incetare a contractului individual de munca cu acordul partilor.
Nu vrea.Adica vrea sa ramana pe actualul loc de munca dar cu norma intreaga ceea ce nu e posibil datorita recomandarii dr. de medicina muncii.
Ultima modificare: Joi, 20 Martie 2008
dumitrulaura, utilizator
Termenul de 30 de zile este caracterizat ca un termen de prescriptie, susceptibil de suspendare si intrerupere, potrivit dreptului comun - Plenul Tribunalului Suprem, Decizia de Indrumare nr.9/1974, pct.3
Decizia de concediere trebuia luată în termen de 30 de zile calendaristice de la data constatării situaţiei de inaptitudine medicală. In speta, nu mai poate sa-i inceteze c.i.m in baza art.61 lit.c din C.mun.

Calculati bine acest termen ........... nu intra în socoteală nici ziua când a început, nici ziua când s-a sfârşit termenul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recomandare medicala schimbare loc munca auguracraciun auguracraciun buna ziua,va rog daca ma puteti ajuta: - un angajat primeste de la medic o recomandare pentru schimbarea locului de munca - nu certificat medical - ... (vezi toată discuția)
Incetare cim - decizie medicala asupra capacitatii de munca grad iii anymaryh anymaryh Buna ziua! Va rog sa ma ajutati: o salariata este in concediu medical pana pe 13.12.2013 inclusiv si tot azi, 13.12.2013, a primit decizia medicala asupra ... (vezi toată discuția)
Concediere pentru motive ce tin de persoana angajatului mbsj mbsj Speta: de la medicina muncii ni s-a transmis un document din care rezulta ca angajatul nu mai poate presta munca pentru care este angajat. Societatea nu ar ... (vezi toată discuția)