avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 250 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... decizie numire gestionar
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

decizie numire gestionar

angajat in postul de bucatar, prin fisa postului are atributii de gestionar al echipamentelor, al materiei prime, al produselor finite. este nevoie sa i se intocmeasca si o decizie interna de numire gestionar sau este suficient ca are atributii stabilite prin fisa postului. daca trebuie si aceasta decizie , aceasta numire tb mentionata si in cartea de munca cu toate consecintele, adica garantie, cazier, si cumul de functii? multumesc.
Cel mai recent răspuns: magdalenapaun , utilizator 12:48, 30 Decembrie 2010
Daca angajatul are functie de gestionar trebuie sa i se retina garantie din salar, suma care va fi depusa la banca intr-un cont de garantii. Asa prevede legea. Pe langa atributiile din fisa postului ar fi bine sa fie o decizie semnata si de angajat ca a luat la cunostinta de faptul ca raspunde de o anumita gestiune, din ce se compune aceasta, etc. Cu alte cuvinte daca ma faci gestionar, trebuie sa semnez luarea in primire a unei gestiuni, altfel, daca se intampla ceva cu bunurile din gestiunea mea si se doreste sa fiu tras la raspundere cum anume va face dovada firma ca eu am avut aceasta gestiune in responsabilitatea mea?
Depinde ce doriti un bucatar sau un gestionar.
In cazul in care incadrea este de bucatar nu este necesara o decizie de numire ca gestionar decat daca cumuleaza doua functii cu salarii ca atare.
Un bucatar are in primire un echipament de lucru, unul de protectie si obiectele nesare desfasurarii activitatii. Ustensilele respective si echipamentele se dau pe lista de inventar ( chiar daca nu este si gestionar).
In privinta alimentelor - materie prima - acestea sunt insotite de o nota de receptie semnata de bucatar la primire si de catre persoana care preda alimentele iar produsul finit este insotit de o nota de de comanda semnata de bucatar si de catre ospatar. Bucatarul pastreaza nota de comanda a ospatarului si poate inmana contabilului la inventar un raport de gestionare efectuat in baza comenzilor adunate intr-o luna sau de la ultimul inventar.
NU este suficient ca angajatorul sa instituie obligatia cu privire la gestiune trebuie sa asigura modalitatea prin care aceasta obligatie poate fi corect urmarita. Nu este necesara decizia de getionar in acest caz.
Ultima modificare: Marți, 28 Decembrie 2010
adelaida_07, utilizator
multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constituire garantii Qimer Qimer Se poate constitui/reține garanție pentru acei angajați care nu răspund de o gestiune anume (cum ar fi magazionerii, bucătarii șefi, ... (vezi toată discuția)
Evidenta contabila la restaurant 2740826332154 2740826332154 cum se tine evidenta contabila la un restaurant-jurnalele si registrele care trebuie intocmite.restaurantul este SRL. (vezi toată discuția)
Recuperare lipsa in gestiune vanatorul vanatorul Buna ziua, Poate fi obligat sa plateasca o lipsa in gestiune un lucrator comercial care a preluat pe baza de inventar gestiunea unui magazin, cu situatie de ... (vezi toată discuția)