Buna ziua,
eu il am pe tatal meu pus sub interdictie ( dupa 1 an de chin pe la judecatorie), el este intr-un camin privat.
Acum am depus actele la autoritatea tutelara pentru a devenii tutorului lui. Din pacate nu este nimeni in stare sa ma informeze la ce trebuie sa ma astept. Acte peste acte.X-(El are un ap. si eu asi vrea sa il inchiriez pt. a ma ajuta umpic cu banii, pt. ca caminul este f. scump. Cei de la autoritatea tutelara mi-au spus ca imi trebuie aprobarea lor .
Problema este ca eu nu traiesc in tara si orice act trebuie depus PERSONAL.....#-o
Eu, acum 2 saptamini am depus actele pt. a devenii tutor, dar in viitor la ce trebuie sa ma astept? Dupa cite am auzit eu trebuie facut un bilanz anual etc.
Sper sa ma poata ajuta cineva,citeva informatii generale, ca sa stiu si eu la ce sa ma mai astept in viitor.
Va multumesc
probabil ca actele pot fi depude si prin mandatar sau avocat. intrebati pe cei de la autoritate unde este exclusa varianta reprezentarii dvs de catre un avocat.
Eliberati o procura notariala pe numele unei rude sau al cuiva apropiat pentru a va ajuta in intreprinderea tuturor formalitatilor necesare.
Puteti apela si la ajutorul unui avocat/jurist
Am intrebat deja, actepe trebuiesc depuse PERSONAL si scoase personal. Intrebarea mea este, cum este drumul mai departe, deci eu la jumatatea lui ianuarie trebuie sa ma duc sa imi elibereze certificatul de tutor, asta nu este problema, dar din moment ce sunt tutor, trebuie pt. orice nimic sa ma duc la aut. tutelara personal.
Am auzit ca trebuie scris un bilanz anual(?) etc. Cind inchiriez un ap. trebuie sa bag o cerere la primarie ? Pina acum nu ma intrebat nimeni cum ii platesc lui tata caminul si dupa cite am inteles eu de acum inainte, trebuie sa "cer voie primariiei " pt orice decizie. =D>
Si pentru aceasta sarcina pe care v-ati asumat-o sunt conditionalitati ale legii,pe care trebuie sa le respectati.
Cred ca unde locuiti in prezent, legea este cel putin la fel de drastica si este bine asa ,pentru a nu da nastere la abuzuri.
Bineinteles ca este bine, pt. ca sau facut destule chestii cu oameni batrini sau bolnavi. Dar mie nu imi trebuie o prediga despre legea romaniei, ci niste informatii cum functioneaza chestia aceasta tutelare ca sa stiu la ce ma mai astept pt. ca nimeni nu este in stare sa imi dea o informatie. Nu am reprosat ca legea este severa, ar fii bine sa fie si in Romania oameni mai constiinciosi. Daca nu asi fii avut posibilitatea sa ii platesc eu lui Tata caminul nici nu stiu ce sar fii ales de el. La spitalul 9 mi-lau dat "afara " dupa 1 saptamina , la un camin de stat trebuie sa dai mii de euro ciubuc ca sa-l bage pe lista si alte spitale sau posibilitatii nu mai exista in dezvoltata Romanie....asa ca bolnavii psychici mor la noi pe strada...
Eu am avut noroc, ca am posibilitatea sa ma lupt 1 1/2 an pe la judecatorie ca sa-l pun sub interdictie, incl. banii furati de avocat care nu a facut nimic, banii de avion etc...aminari judiciare...si,si si...
Asa ca va rog frumos nu imi dati peste nas cu legile romaniei, pt. ca nu este cazul, tara aceasta mai are un drum lung....eu am vrut numai niste sfaturii/ informatii dar cred ca nu am nimerit bine.