avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 285 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Proces al proprietarului cu furnizorul
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Proces al proprietarului cu furnizorul

Buna ziua tuturor!
Conform unei sentinte civile, definitiva si irevocabila a furnizorului local de apa si caldura, suma X - aferenta unei perioade (constituita din datorie de baza +penalitati+chelt notificare/timbru ) a devenit obiectul obligatiei de plata si al unui angajament cu furnizorul, la casieria caruia platesc lunar.
In acelasi timp insa suma nu a fost eliminata din obligatia de plata catre asociatia de locatari. Ea figureaza in total, ingrosand semnificativ datoria de baza si mai ales penalitatile pe care administratora continua sa mi le calculeze, inclusiv la suma din sentinta civila!
E CORECT? Furnizorul mi-a spus verbal ca administratora trebuie sa excluda suma, ca nu mai e treaba ei si a asociatiei ci a furnizorului. Dar ea refuza! Ceea ce ma supara e calculul penalitatilor inclusiv la suma din sentinta civila.
Sper ca am fost explicita!
Numai bine tuturor!
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 21:04, 4 Ianuarie 2011
Nu prea ati fost explicita.
Dv catre cine ati avut restante? Catre asociatie sau catre furnizor?
Spuneti de o sentinta civila "definitiva si irevocabila a furnizorului", dar sentinta se da de catre instanta si nu de catre furnizor.
Daca aveti restante catre asociatie trebuie sa platiti la asocaitie. Poate ca suma ce este restanta catre asociatie contine restantele catre furnizorul de apa si caldura, dar si restante fata de salubritate, energie electrica, gaze, cheltuieli administrative...
Stiu ca acum 4-5 ani furnizorul nostru de agent termic s-a oferit sa reprezinte in instanta asociatia prin juristul lui. Dar solicita asociatiei sa prezinte situatii pentru restantierii ce urmau a fi dati in judecata, numai pentru datoriile aferente caldurii. Adica un proprietar avea restanta catre asociatie 4000 lei si 2000 li penalizari din care 3000 lei restanta erau aferenti caldurii si 1500 lei penalizari. Restul restantelor si penalizarilor nu intrau in procesul respectiv.
Poate este o situatie asemanatoare si la dv. Lamuriti-ne.
Un An nou bun tuturor!
In leg cu pb mea, imi cer scuze ca nu am fost explicita.
E vb de datorii la intretinere neplatite in perioada 2005-2008. S-a solicitat asociatiilor o lista cu datornicii si in baza acesteia s-a actionat in instanta. Sigur ca hotararea a fost data de instanta. Ideea e ca, conform acelei hotarari si a celor spuse de APATERM (furnizorul in cauza) suma o datorez furnizorului. Acolo o si platesc, iar pe chitanta emisa de catre apaterm in urma platii scrie Conform Dosar nr xxxx. Dar aceeasi suma a ramas si in datoria catre Asociatia de locatari, unde evident ca nu se reduce cu ceea ce platesc eu la furnizor iar suma atrage si penalitati covarsitoare!!!
In concluzie: eu datorez aceeasi suma si catre apaterm si catre asociatie. Cum trebuie sa procedez? Sau cine ce trebuie sa faca?
Ati prezentat chitanta de plata de la furnizor la asociatie, administratorului?
Faceti si o solicitare scrisa catre presedintele asociatiei in care ii cereti sa dispuna administratorului sa va opereze (scada) aceasta suma achitata de dv. din restanta pe care o aveti deoarece daca se consulta datoriile asociatiei la furnizor se va constata ca aceastea sunt mai mici cu exact suma pe care ati achitat-o.

In cazul in care nu va intelegeti cu cei din asociatie mergeti la furnizor sa va dea adeverinta cum ca suma achitata prin chitanta nr.... de catre dv. reprezinta debitul stins din contul asociatiei.
Sarut mana si la multi ani!

Ca sa fie toata lumea linistita, faceti o copie dupa sentinta instantei, dupa angajamentul incheiat cu furnizorul si dupa chitantele prin care ati platit acele sume si faceti o scrisoare catre presedinte prin care explicati ca in urma procesului a fost incheiat un angajament pe care il achitati lunar direct la furnizor.
Pe toate copiile scrieti conformcu orginialul si semnati intr-un colt pe fiecare pagina. Daca vreti, ca masura suplimentara, puteti solicita si o hartie de la furnizor din care sa reiasa clar ca restantele la caldura din acea perioada le achitati direct la casieriile sale.
Totodata cereti recalcularea penalitatilor de la data achitarii sumelor catre furnizor.
Multumesc.
Am facut tot ceea ce mi-ati sugerat: am dus copie sentinta civila, angajament plata, si copii dupa chitanta. Pt ca verbal nu am avut rezultat, am solicitat asociatiei, in scris cu confirmare de primire, ceea ce am descris plus recalcularea penalitatilor, atasand si copiile, dar nu s-a intamplat nimic.
N-am scris conform cu originalul si nu le-am semnat dar cred ca pot fi luate in calcul si asa.
Dar este firesc ca asociatia sa-mi calculeze penalitati si la acea suma? Pana epuizez eu plata conform angajamentului de plata, voi avea penalitatile cat casa! Basca datoria curenta!

Alte discuții în legătură

Asociatie locatari-executare luminutza luminutza Buna ziua. In urma acumularii unor restante, Asociatia de locatari s-a mobilizat si am primit o Sentinta civila emisa de Judecatorie din partea ... (vezi toată discuția)
Ordinea de plata a datoriilor fata de asociatie eufortune eufortune in ce ordine se inregistreaza platile datoriilor fata de asociatie, in conditiile in care restantierul accepta numai sume egale cu cheltuielile din luna ... (vezi toată discuția)
Proces cu asociatia de propietari/locatari stavi stavi Buna ziua! --Am primit pe data de 11.01.2011 o citatie prin care sunt anuntat ca Asociatia de locatari(AL) ma da in judecata pentru plata restanta la ... (vezi toată discuția)