avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Declarare contracte cu clienti externi la fisc
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Declarare contracte cu clienti externi la fisc

Daca un PFA pe IT are un contract cu un client extern (din UE) trebuie sa depuna contractul la fisc?
Ultima modificare: Joi, 30 Decembrie 2010
marius1975_2, utilizator
Cel mai recent răspuns: muguran , utilizator 15:25, 5 Ianuarie 2011
Nu cred ca trebuie sa depuneti contractul la fisc ci trebuie sa va declarati corect veniturile,
Probabil va referiti la acest articol din Codul Fiscal :
art 8
(7^1) Persoanele juridice române beneficiare ale unor prestări de servicii de natura activităţilor de lucrări de construcţii, montaj, supraveghere, consultanţă, asistenţă tehnică şi orice alte activităţi, executate de persoane juridice străine sau fizice nerezidente pe teritoriul României, au obligaţia să înregistreze contractele încheiate cu aceşti parteneri la organele fiscale competente, potrivit procedurii instituite prin ordin al preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală. Contractele încheiate de persoane juridice române cu persoane juridice străine sau persoane fizice nerezidente pentru activităţi desfăşurate în afara teritoriului României nu fac obiectul înregistrării potrivit prezentelor dispoziţii.

si la omef 2310/2007 dat in aplicare .
Nu va incadrati aici, deci nu trebuie inregistrate contractele .

Daca este vorba de altceva si gandul m-a dus gresit la acest temei legal, va rog sa precizati despre ce este vorba si sa ma scuzati .
Da, cred ca la acest articol se referea persoana care mi-a spus ca trebuie sa ma inregistrez. Multumesc mult pentru raspuns.
poate face referire la REGISTRUL INTRACOMUNITAR DE ACHIZITI
iubestedariarta a scris:

poate face referire la REGISTRUL INTRACOMUNITAR DE ACHIZITI


Deci... acest contract trebuie inregistrat in REGISTRUL INTRACOMUNITAR DE ACHIZITII?

In plus, pentru banii ce vin de pe urma desfasurarii acestui contract se depune o declaratie si se impoziteaza suplimentar cu 16%?

Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare contracte nerezidenti marianamoraru marianamoraru Buna ziua, Ordinul 2310/2007 prevede la art.1 al.1 urmatoarele: Art. 1 (1)Persoanele juridice române au obligaţia să înregistreze contractele ... (vezi toată discuția)
Inregistrare contract prestator strain ContSters740 ContSters740 Buna ziua Va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat. Am aflat ca un contract cu un prestator de servicii strain trebuie inregistrat la adm financiara intr-un ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea contractelor externe verooo verooo Subiectul se refera la ordinul 1415 publicat in 17 octombrie 2007. Cateva nelamuriri ar fi urmatoarele: 1. Contractele externe de servicii ce nu mai sunt ... (vezi toată discuția)