avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cum se obtine arestarea preventiva pentru inselaciune?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cum se obtine arestarea preventiva pentru inselaciune?

Cum se poate obtine arestarea preventiva in cazul unui inculpat cercetat pentru inselaciune?
Inselaciunea este pentru un autoturism in valoare de 50000 euro. Bunul nu este recuperat. Faptuitorul are cazier impresionant, mai are si alte dosare penale pe rol.
Se cunoaste orasul si locul unde isi desfasoara activitatea faptuitorul.
Cel mai recent răspuns: justdeals , utilizator 15:31, 22 Ianuarie 2011
Trebuie sa existe mai intai un dosar de urmarire penala, iar daca imprejurarile de fapt retinute in cursul urmaririi penale impun arestarea preventiva procurorul face propunere de arestare preventiva pe care o inainteaza instantei competente sa se pronunte asupra acesteia.
Doar parchetul este competent sa ceara instantei aceasta masura preventiva.
Daca persoana se afla in stare de recidiva e greu de crezut ca nu o va cere...
Dosarul de cercetare penala dureaza de aproape 2 ani. Mi se tot spune ca e aproape de final, dar de fiecare data mai e ceva de facut. Politia face referire la acuzatia de inselaciune si precizeaza ca va trimite in curand dosarul parchetului. Procurorul de caz nu prea se implica neavand timp.
Ce pot face pentru ca politia sau procurorul sa ia masura arestului preventiv. Bunul care face obiectul dosarului e o masina scumpa care isi pierde din valoare in fiecare zi. Doar faptuitorul stie unde este autoturismul.
Formulati o petitie cu toate obiectiunile dumneavoastra,si cerintele,si inaintatio procurorului.

In aceea petitie,motivati in baza legii,de ce doriti arestarea preventiva.

Aveti dreptul sa formulati plangere sub aspectul tergiversarii
Numai procurorul,in raport de probele existente la dosar ,poate dispune masura arestului preventiv .

Alte discuții în legătură

Interogatoriu droguri adinnaiasi adinnaiasi buna ziua ! Prietenul meu a fost prins intro seara in compania unor baieti care aveau droguri la ei, mentionez ca prietenul meu nu avea absolut nimic asupra ... (vezi toată discuția)
Retinere 24 h - conditii ryzen ryzen Va rog, fratele meu este major dar nu are acte de identitate poate fi retinut si 24 de ore?. Va multumesc doresc un raspuns cat mai urgent posibil. (vezi toată discuția)
Restituire dosar de la parchet la politie ContSters75393 ContSters75393 Un dosar penal trimis de politie in baza art. 181 CP la parchet este restituit la politie ptr a se reface dosarul in baza la ce se poate cere refacere ... (vezi toată discuția)