avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 248 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Ridicare autoturism
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Ridicare autoturism

Mi-a fost ridicata masina de catre RAT fara sa mi se intocmeasca proces verbal de catre politie sau de catre cei de la firma de ridicari. Am primit doar o factura si un bon fiscal in cuantum de 300 lei. Am inteles ca cei de la politie nu facusera proces verbal, fiind tarziu, respectiv orele 22.
Va rog sa imi indicati calea si temeiul juridic in baza caruia sa contest acesta ridicare si sa solicit restituirea banilor.
Nu stiu ce plangere contraventionala as putea face daca nu am un proces verbal si nici cui sa o adresez.
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: igf , utilizator 16:33, 8 Ianuarie 2011
La fel ca dvs.am patit si eu.Am platit sa imi pot ridica masina si nu am primit altceva nimic nici pana in prezent.
Cat timp a trecut de atunci? Stiu ca daca se incheie un proces verbal de contraventie acesta trebuie comunicat intr/o luna
Nici nu o sa va dea proces-verbal. Probabil tot in Craiova vi-i s-a intamplat. La fel am patit si eu, m-am trezit fara masina acolo unde o lasasem, fara sa stiu unde a disparut. Ar fi trebuit prin 112 sa dau masina furata, iar apoi sa-i dau in judecata pe cei de la RAT si sa atac in contencios administrativ hotararea de Consiliu Local in baza careia ridica masini si care este ilegala. Dar am renuntat pentru ca aveam nevoie de masina si din lipsa de timp. Ei dau numai factura ca ti-au prestat un serviciu, pe care tu o semnezi ca sa-ti ridici masina (prin semnatura esti de acord cu serviciul prestat), si uite asa ne fura pe fata
Eu am patit asa in sectorul 2.Asa le-am spus si eu ca sun la 112 sa declar masina furata.M-au privit cu dispret si foarte calmi au zis sa o fac.Sunt protejati de cine stie cine.Binenteles ca am renuntat deoarece aveam nevoie de masina.Si acum regret ca nu m-am luptat cu ei.Cred ca pe asta se bazeaza si ei.
Da aveti dreptate, in Craiova. Am inaintat o plangere contraventionala dar nu cred ca am sanse pt ca nu cred ca este intemeiata in lipsa unui proces verbal. Intentionez sa inaintez o actiune civila impotriva RAT.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masina ridicata ilegal din parcare pentru a face loc unui taximetrist parcat pe o alee de acces locatari dreamlife dreamlife baiatul meu este la facultate in craiova. In cartierul unde locuieste exista un loc de parcare inconjurat de borduri si o alee de acces pentru locatari, de la ... (vezi toată discuția)
Masina ridicata abuziv statesilviu statesilviu Acum cateva saptamani mi-a fost ridicata masina din sectorul 6, pe motiv ca am parcat-o la mai putin de 25 de m de intersectie. Mentionez ca in acea zona aveam ... (vezi toată discuția)
Proces verbal de ridicare auto anulat de instanta. cum recuperez amenda platita si cum recuperez taxa de ridicare auto? 2680512521612 2680512521612 Mi-a fost admisa in instanta plangerea contraventionala impotriva PV de constatare a autoturismului parcat neregulamentar si ridicat de firma de ridicari auto, ... (vezi toată discuția)