Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Poprire pe disponibilizare

Buna ziua si un an nou fericit, va abordez intr-o problema delicata:
Tatal meu a fost in concediu de boala timp de un an de zile ,iar in aceasta perioada nu si-a mai achitat ratele la bancile pe care le avea, acestea trimitand popriri la intreprindere....conf.legii nu i-au retinut din co.medical, iar acum a fost disponibilizat cu salarii compensatorii...pot sa-i fie retinuti banii pentru popririle anterioare ? Va multumesc, astept raspuns urgent!
Cel mai recent răspuns: godot , utilizator 13:16, 1 Aprilie 2011
da, salariile compensatorii pot fi poprite. poprirea are efect si ptr orice sume viitoare datorate de tert debitorului executat.
Daca tatal meu merge la bancile respective pt. a gasi o solutie,respectiv reesalonarea ratelor si bancile ar trimite catre intreprindere ca s-a rezolvat pe cale amiabila litigiul privind poprirea, firma este obligata sa-i dea salariile compensatorii?Iar firma pana la solutionarea problemei este obligata sa-i retina banii fara a-i trimite catre creditor?Mentionez ca tatal meu a fost diagnosticat cu cancer si de aceea a stat 1 an in co. medical nemaiputandu-si achita ratele.
Va rog sa-mi dati un raspuns in aceasta privinta, va multumesc

Art. 409 alin. 4 Cod procedură civilă, prevede că: „ajutoarele pentru incapacitate temporară de muncă, compensaţia acordată salariaţilor în caz de desfacere a contractului individual de muncă pe baza oricărei dispoziţii legale (....) nu pot fi urmărite decât pentru sumele datorate cu titlu de obligaţie de întreţinere”.

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Veniturile din ore suplimentare ( cu caracter nepermanent) se executa silit ? ciocotisanradu ciocotisanradu Sunt profesor. Pe langa incadrare am si ore suplimentare precum si salarul de merit ( 15%) Am retineri din salar in executare( de la FISC ) Scoala unde ... (vezi toată discuția)
Este corecta retinerea din salariu? INOTT INOTT buna ziua , chiar daca am mai citit cate ceva despre acest subiect as vrea totusi sa ma ajutati cu niste lamuriri, pentru care va multumesc anticipat> 1. ... (vezi toată discuția)
Salariu compensator emy2001 emy2001 Buna ziua ,am o mare rugaminte voi fi disponibilizata cf art 65,si se vor acorda 3 salarii compensatorii,in fiecara luna nu cumulate.Problema este ca acum in ... (vezi toată discuția)