Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Depunerea carnetelor de munca pentru scanat

Buna ziua
Am si eu o intrebare, daca poate cineva sa-mi raspunda
In legatura cu depunerea electronica a cartilor de munca. Eu lucrez in strainatate de cativa ani iar carnetul de munca il am acasa. Ma intorc in tara luna aceasta, nu am avut cand sa ma duc sa ma interesez ce trebuie sa fac cu el, unde sa il depun, samd.
A expirat termenul de depunere, sunt pasibila de amenda, care este situatia in care ma aflu... ce trebuie sa fac
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Ana Demian , utilizator 13:14, 5 Ianuarie 2011
Buna ziua. Trebuia depus la casa de pensii in vederea scanarii, daca aveti vechime inainte de 01.04.2001.
Poate detaliati putin substratul intrebarii.........
Ultima modificare: Miercuri, 5 Ianuarie 2011
Popa Adrian, Contabil
In primul rand, multumesc pt raspunsurile prompte
Ca sa revin asupra intrebarii, eu am aflat de aceasta obligatie de pe internet, intamplator, eu fiind plecata din tara si neavand posibilitatea de a ma prezenta in timp util pentru a preda carnetul de munca. Voi fi obligata sa platesc amenda in aceste conditii ?
Revin la raspunsul meu de mai devreme. Deci erati obligata daca aveti vechime inainte de 01.04.2001 pe cartea de munca sa o duceti in vederea scanarii la casa de pensii.
Sa inteleg ca, cartea de munca este acasa, in acest moment nu este la vre-un angajator din Romania?
Daca o aveti acasa, cand o sa va intoarceti mergeti cu ea la casa de pensii, exista o amenda pentru neprezentarea la timp, dar sa aveti dovada ca nu a-ti foat in tara, si poate scapati.
Da, pot prezenta dovezi, sper sa scap. Ar fi nedrept sa fiu amendata pentru ceva ce nu a depins de mine sa pot rezolva.(cdm este la domiciliul meu in romania)
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scanarea cartilor de munca BISCUTA BISCUTA Buna seara , Abia acum am putut intra in posesia cartii de munca si nu este scanata. Maine vreau sa ma duc la pensii ilfov ca sa o depun in vederea scanarii ... (vezi toată discuția)
Carte de munca alinaion82 alinaion82 Buna ziua! Am si eu o nelamurire. Avem o persoana care a fost angajata pana in luna iunie in cadrul societatii noastre, dar cartea de munca a tinut-o aks. ... (vezi toată discuția)
Carte de munca format electronic jax jax Buna ziua, Am lucrat din 2008 pana in 2010, in octombrie 2010 am intrat in somaj , somajul mi-a expirat in aprilie 2011, (carnetul de munca l-am avut acasa) ... (vezi toată discuția)