avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Schimbare sediu PFA - norma sau sistem real?
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Schimbare sediu PFA - norma sau sistem real?

Cum in Arges nu mai exista norma de venit pe IT as vrea sa imi mut sediul profesional in alt judet. Problema e ca de la 1 ian nu mai exista norma si nu stiu daca in baza de date a lor am fost convertit automat la sistem real (caz in care nu mai pot trece la norma) sau o sa fiu convertit numai in cazul in care depun eu declaratia 220 (venitul estimat). Are cineva idee? Ca sa nu imi schimb sediul profesional degeaba.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: exangajat , utilizator 15:08, 18 Martie 2011
in BIHOR norma LA CODUL CAEN 6311 SI 6312 ESTE IN ORADEA, ALESD, BEIUS , MARGHITA , SALONTA, STEI DE 8100 LEI IN ALTE COMUNE 7200 LEI.

noroc@SANATATE!
Si eu vreau sa-mi schimb sediul social in alt judet, cu norma la IT. A trebuit sa depun 220 pt. ca deja am emis facturi pe ian.2011, pana sa elimine ei norma. Am depus un 220 cu venitul estimat aprox=cu facturile emise pe ian.2011. Daca nu -mi mut sediul social de aici, raman la real si fac decl. de regularizare 200 peste un an. Daca mut sediul , ma inregistrez acolo la norma, eventual fac si acolo o decl 220, unde bifez "norma". Cred ca e perfect legal, nu vad de ce ar trebui sa raman la real, cand imi voi desf. activit. intr-un judet unde pot opta sa fiu imp. la norma. Asa mi-au spus la tel. si cei de la admin. jud. unde vreau sa ma mut. Abia asteapta sa le platesc lor impozitul.
Mi-au facut-o cei de la admin. Am fost de buna-credinta, le-am spus ca vreau sa schimb sediul social pe un judet cu norma de venit, si ca vreau sa platesc la ei impozitul pt. veniturile incasate pe ian, febr. Mi-au zis ca trebuie sa depun 220 pe real (am fost si somat prin adresa sa o depun, altfel ma amendeaza) cu veniturile incasate pe cele doua luni, spunandu-mi ca voi mai depune una la judetul unde vreau sa mut sediul, cerand ca acolo sa fiu la norma. Asa am si facut, sa ramana lucrurile descurcate. Se vede treaba ca nu e bine sa fii corect. Cand am sunat la admin jud. unde vreau sa ma mut mi-au zis ca am fost gresit indrumat, ca 220 nu are rectificativa, nici nu poate fi anulata, si ca, daca am bifat Venit real, asa trebuie sa raman 2 ani, deci degeaba mut sediul social, ca tot la real ma vor impune. M-am intors la cei de la asist.contr. , le-am zis povestea, la care au dat din colt in colt, s-au scuzat, ca nu si-au dat seama, etc. eu sunt convins ca a am fost indrumat gresit premeditat.
Ce variante am sa fiu totusi impozitat la norma in alt judet ? Daca radiez aici si infiintez Intrep.Indiv. in alt judet cu norma voi putea fi impozitat la norma ?
as vrea si eu un raspuns la intrebarea lui marco. Sunt in aceeasi situatie ca el.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Completare registru incasari si plati i.i. marco07 marco07 Salutare tuturor. Iata care e problema mea: Pina de. 2010, am fost impozitat la norma de venit, servicii IT. Desi s-au afisat normele pe 2011, prin 18 ian ... (vezi toată discuția)
Norma de venit it eliminata marius1975_2 marius1975_2 In Arges normele de venit pe IT au fost eliminate ceea ce inseamna ca trebuie sa trecem in sistem real #-o In alte judete s-a procedat similar? (vezi toată discuția)
Declaratia 220 trebuie depusa sau nu? sub_bass2002 sub_bass2002 Buna . Am o intreprindere individuala si nu stiu ca trebuie sa depun declaratia 220 pana la 31 ianuarie 20102 sau nu. Va rog ajutati (vezi toată discuția)