avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... \"fonduri europene\" practic inaccesibile
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

"fonduri europene" practic inaccesibile

Buna,ma numesc Florin si am depus un proiect pe masura 121 si a fost selectat.Apoi am discutat cu bancile pentru cofinantare,nici una nu se baga decat cu garantii financiare foarte mari.Ma intreb si eu de ce atata tam tam la TV cu fondurile cand practic sunt inaccesibile,guvernul zice una si bancile alta,nu se inteleg nici cum si banii pleaca.In situatia asta as mai putea sa fac ceva?
Cel mai recent răspuns: SC HYGIA CONSULT SRL , Consultant credite si finantari 20:34, 29 Ianuarie 2011
Problema cofinantarii este una reala si acuta pentru multi beneficiari, cu proiecte mai mici sau mai mari. Obtinerea finantarii pentru un proiect nu inseamna automat acordarea unei cofinantari din partea unei unitati bancare, care are propriile criterii de analiza si evaluare a proiectului si in primul rand a riscului... partea cea mai dureroasa pentru banci.

In mod normal, consultantul care v-a ajutat sa obtineti finantarea nerambursabila, ar fi trebuit sa va sustina si in fata bancii, in vederea obtinerii cofinantarii, pentru a va ajuta sa o convingeti, sa fiti credibil. Toate aceste aspecte evidentiate, alaturi de un proiect bun si experienta necesara, prin care sa demonstrati ca veti putea ramburasa creditul, va cresc considerabil sansele sa obtineti cofinantarea. Binenteles, mai trebuie stiut ca, implicarea personala financiara si asumarea unui risc de catre dvs., sunt obligatorii intr-o relatie client-banca si demonstreaza ca sunteti primul care credeti in business-ul propus.

Sper ca v-am fost de ajutor cu aceste informatii generale si sa nu credeti ca tin partea bancilor, deoarece cunosc personal multe cazuri in care, chiar daca sunt avute in vedere toate aspectele evidentiate, reticienta bancilor in cofinantarea proiectelor este mare si adesea mai putin justificata. In cazul acesta, va ramane insa sa "bateti" la mai multe usi pana veti reusi, deoarece, personal cred cu tarie ca, atunci cand cineva crede intr-un proiect personal si a ajuns sa semneze un contract de finantare, chiar daca nu usor, va putea in final sa gaseasca si surse de cofinantare.

Aprecierile referitoare la justificarea eforturilor necesare pentru implementarea propriului business, va apartin. Succes!
Buna, Domnule consultant aveti dreptate ca multe proiecte selectate de FEADR, nu sant compatibile pentru banci, insa insa se cam generalizeaza la noi. Si asa se face ca proiectele finantate de banci au proprietari foarte bogati. Si ar mai fi ceva, am facut rost de scrisoare de comfort si de credit de la o banca germana, astia au avut incredere in mine si finantiaza proiectul. Nu vreau sa denigrez institutile din romania, da la noi treaba nu cam merge.
Dupa cum va spuneam in incheierea comentariului anterior, daca considerati ca merita efortul sa "bateti la mai multe usi", intr-un final va trebui sa gasiti una care sa vi se deschida si sa va acorde cofinantarea. Felicitari pentru solutia gasita!

Personal sunt insa curios cum a reactionat Autoritatea Contractanta, deoarece va trebui sa si derulati proiectul, respectiv platile aferente, prin intermediul acelei banci, care, din cate inteleg, nu activeaza si pe teritoriul tarii noastre. Din cate ii cunosc sunt destul de reticienti la astfel de solutii, dar daca ii "invingeti", va mai felicit inca o data.

In privinta afirmatie dvs. cum ca, bancile ar credita doar proiecte ale unor "propritari foarte bogati", va trebui insa sa va contrazic, din propria experienta. Intr-adevar, un "proprietar bogat" are relatii cu unele banci de ani de zile si daca are si un istoric pozitiv ii va fi mult mai usor, atat la capitolu garantii, cat si in privinta conditiilor si costurilor aferente, pornind de pe o alta pozitie in negociere cu banca.

Va doresc ca in scurt timp sa ajungeti un proprietar, cel putin bogat, chiar daca nu foarte bogat, iar in conditiile acestea este foarte probabil sa vina banca la dvs. si nu invers. Pana atunci succes si toate bune!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Debutant in afaceri,firma si cei 10000 de euro nerambursabili marius_iorga marius_iorga Mentionez ca m-am documentat vizavi de subiectul din titlu,doresc totusi sa stiu ce acte imi sunt necesare la infiintarea unui \"SRL-D\"-debutant si mai ales ... (vezi toată discuția)
Exista posibilitatea de a obtine mai mult de un singur fond nerambursabil? AndreiNutas AndreiNutas Eu cu inca un coleg ne-am gandit la un proiect care s-ar califica pt fonduri europene. Insa problema este ca ne trebuie 25% din bani, ceea c nu avem. Este o ... (vezi toată discuția)
Societate turism IancuMario IancuMario Bună seara, Încep prin a spune ca sunt absolut nou în acest domeniu cu experiență 0. Dețin un teren de aproximativ 500 de metri pătrați în Eforie ... (vezi toată discuția)