avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale SRL si/sau cabinet medical individual
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

SRL si/sau cabinet medical individual

Buna ziua. Numele meu este Marius, sunt medic veterinar, nou pe acest forum si sunt in urmatoarea situatie: sunt asociat unic la un SRL cu cod CAEN 7500 activitati veterinare si am deschis o farmacie veterinara. De asemenea sunt inscris in Colegiul Medicilor Veterinari din Romania (cu atestat de libera practica,etc.) si vreau sa fac un contract de prestari servicii cu o ferma de animale (fermele nu au voie sa aiba angajati medici veterinari). Intrebarea mea este: pot sa fac acest contract infiintand un cabinet individual medic veterinar? Adica pot sa raman in continuare asociat unic la societatea comerciala dar sa am si cabinet individual? Sau trebuie sa aleg intre cele doua?
Cel mai recent răspuns: ELLABV , utilizator 14:56, 10 Ianuarie 2011
nu faceti confuzie intre PFA si profesie liberala o persoana poate avea LEGITIMATIE de libera practica si sa desfasoarea activitati de profesie liberala primeste de la Finante CERTIFICAT de inregistrarea fiscala (si tine contabilitate ca si un PFA cred ca de aici vine confuzia) , tot aceiasi persoana poate sa aiba si PFA/I.I./I.F in vederea de desfasurari de activitati comerciale pentru persoane juridice si fizice si la fel de BINE poate sa aiba si SRL, S.A. , ONG.

NOROC!
Eu nu cred ca fac o confuzie intre PFA si profesie liberala. Ca sa exercit profesia de medic veterinar (profesie liberala) si implicit sa fac un contract de colaborare si/sau prestari servicii cu o societate comerciala, eu trebuie sa am o forma de organizare: cabinet medical veterinar individual, SRL, etc., nu pot sa merg eu doar cu atestatul de libera practica si sa inchei contracte. Dilema mea era ca eu am deja un SRL cu activitati principale activitati veterinare, unde sunt asociat unic si nu stiam daca pot sa infiintez si CMV individual care sa functioneze simultan cu SRL-ul.
Multumesc frumos.
Scuze pt limbajul de lemn, da' nu prea ma pricep la termeni juridici si/sau contabili.
Da, va puteti face CMVI. Diferenta intre CMVI si SRL este ca CMVI nu are personalitate juridica, pe cand SRL - ul are personalitate juridica.

CMVI : Cabinetele medicale veterinare sunt unităţi de asistenţă medicală veterinară organizate conform Legii 160/1998, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, art.28 şi care desfăşoară una sau mai multe activităţi veterinare .....[ link extern ]

SRL - cu unic asociat(in cazul Dvs) - se constituie prin Legea 31/1990, cu modificarile si completarile ei ulteriaoare.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cmvi cu autorizatie de functionare? ancabrana1984 ancabrana1984 Buna ziua, de curand mi-am inregistrat un cabinet medical veterinar individual, doresc sa aflu daca este necesar autorizatie de functionare vizata de ... (vezi toată discuția)
Inregistrare ca pfi raduiulian raduiulian Buna ziua, Sunt medic veterinar si cercetator. As dori sa devin independent pentru a presta servicii de consultanta si profesionale. Pot sa ma inregistrez ... (vezi toată discuția)
Inregistrare profesie liberala? sovid sovid Buna ziua, Zilele trecute puneam o intrebare in legatura cu sediul pfa. Acum insa cautand pe net mai multe informatii aflu ca profesiile liberale(sunt ... (vezi toată discuția)