avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 224 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Activitati principale - Hotel si restaurant
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Activitati principale - Hotel si restaurant

In cazul in care restaurantul functioneaza numai si numai la evenimente (nunti, botezuri, Craciun, Revelion, sf.Ion, etc) si nu imi pot permite sa angajez ospatari, barman, cum pot sa procedez (ce forma de contract pot sa inchei), ca la un eventual control sa fiu in legalitate.

Pot sa inchei CIM pe 2 ore / zi iar aceste ore sa fie prestate sambata si duminica cumulat?
Pot sa inchei conventie civila, avand in vedere ca serviciul pe care il presteaza acestia este pentru o lucrare determinata (ex. Revelion - deci o zi)

Care este durata minima pentru un CIM cu durata determinata.

Mentionez ca am contract de colaborare bucatar autorizat si cu I.I.bucatarie.

Multumesc.


Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 16:55, 11 Ianuarie 2011
1. Puteti sa faceti un CIM cu timp partial si sa specificati in el ca se lucreaza numai sambata si duminica.
2. Puteti sa incheiati si conventie civila de prestari servicii numai pentru perioada de o zi sau doua cat tine activitatea respectiva. Apoi, saptamana cealalta incheiati alta CCPS.
3. CIM pe perioada determinata nu are o durata minima precizata in Codul muncii.
Multumesc mult.
:luck:
Corina

Am mai stat pe ganduri si am hotarat: CIM partial pe durata determinata. Ospatarii folosesc baza materiala a Restaurantului...Nu pot incheia CCPS.

:luck:
In general prestarile servicii se efectueaza de catre persoane fizice autorizate. Acestea elibereaza facturi in baza contractului incheiat.
Avand in vedere natura activitatii dvs. asigurarea faptului ca folositi personal perfect sanatos o angajare bazata pe prezentarea unei dovezi medicale a starii de sanatate a angajatilor este benefica. Un CIM pentru durata cat va presteaza munca este mai sigur din multe puncte de vedere. Se poate incheia in CIM pentru cateva luni ( cat dureaza sezonul de ex.) cu 4 sau cate ore sunt necesare pe saptamana cu specificarea in CIM a zilelor in care presteaza munca. Sunt deci aceleasi persoane si este justificata astfel cheltuiala cu analizele medicale specifice domeniului de activitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de prestari civile mitrache_v mitrache_v Buna ziua! Va rog frumos sa ma ajutati si pe mine in urmatoarea situatie. Vreau sa inchei un contract de prestari civile cu o anumita persoana in vederea ... (vezi toată discuția)
Conventii civile AndreeaI AndreeaI Buna ziua, In ce conditii se pot incheia conventii civile? Pentru ce activitati si ce durata? Este legal sa inchei conventie civila in fiecare luna, pe o ... (vezi toată discuția)
Ore lucrate in week-end oana72 oana72 Buna ziua! Va rog sa imi spuneti daca sunt obligata la plata unui spor pentru orele lucrate sambata, sau duminica ( 8 ore / zi) , in conditiile in care ... (vezi toată discuția)