avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... o amenda mare dar pentru ce nu stiu rog ajutor
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

o amenda mare dar pentru ce nu stiu rog ajutor

Buna ziua am si eu o problema cam grea as dori niste lamuriri sau sfaturi de la cineva . in data de 15.12.2010 in magazinul meu personal am avut un control de la I.T.M . am magazinul la mine in casa si in casa asta suntem eu sotul 2 copilasi ai nostrii si cumnata mea . baietelul meu de 14 ani a facut o semipareza faciala acuma 2 luni si trebuia sa-i dau tratamentul fix la ora 12 la pranz . am rugato pe cumnata mea sa vina 5 minute in magazin ca sa pot sa-i dau la copilas pastilele . poate ca inchideam pentru 5 minute dar asteptam o firma cu marfa . in timpul acesta au venit cei da la i.t.m. si au luato pe cumata mea la rost . l-ea ezplicat frumos ca ea nu lucreaza la noi ea sta cu noi in casa si ca e sora sotului meu . pana cumnata mea a venit dupa mine in camera domni de la i.t.m. au si facut procesul verbal precum au gasit-o fara carte de munca in magazin si ca nu are voie. cumnata mea nu a vandut nu a facut nimica pentru ca nu stie cand am ajuns eu administratoarea in magazin incercam sa le explic de copilas dar in zadar deja procesul era complectat a pus-o pe cumnata mea sa-l semneze si au plecat . a doua zi neau chemat la ei acolo pentru a ne da un termen pana pe 5 ianuarie a.c sa ne facem cartile de munca .si eu si sotul meu . si intre craciun si revelion am primit acasa un plic de la itm cu o amenda de 60.000 miloane lei vechi . acum va rog din suflet sa ma indrumati ce sa fac cu amenda asta asa de mare si credetima eu nu am marfa poate nici de 60 de mil in tot magazinul meu va multumesc din tot sufletul si astept o indrumare sau un raspuns de la cineva ma multumesc mult

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:44, 16 Ianuarie 2011
Daca ati semnat procesul verbal este greu sa mai negati ca dumneaei se afla in spatele pultului (fara acte de angajare). Altfel, ati fi putut sa nu recunoasteti nimic, absolut nimic si sa ii dati in judecata. Nu e bine sa dau sfatul asta, dar mi se pare ca si ITM-ul a dat amenda maxima pt. 2 angajati fara forme legale, neluand in considerare situatia in care va aflati-latura umana.
Mai asteptati raspunsuri, desi nu vad ce ati mai putea sa faceti...

:luck:
Ultima modificare: Luni, 10 Ianuarie 2011
ContSters167247, utilizator
io_ha_na_c a scris:

....Nu e bine sa dau sfatul asta, dar mi se pare ca si ITM-ul a dat amenda maxima pt. 2 angajati fara forme legale, neluand in considerare situatia in care va aflati-latura umana.
Mai asteptati raspunsuri, desi nu vad ce ati mai putea sa faceti...

:luck:



Amenzile sunt deja calculate in bugetul consolidat pe 2011. Circa 400 milioane RON. Planul trebuie indeplinit.
Totusi cred ca se poate face contestatie, merita oricum incercat.
nu are importanta ca a semnat ori nu procesul verbal, dreptul de a face contestatie este prevazut de lege.
- dreptul de a face contestatie il are. dar trebuie platita amenda pentru a fi acceptata contestatia. persoana gasita daca era in spatiul care ar trebui sa apartina doar vanzatorului ..... si a mai si semnat procesul verbal( desi nu avea nici o calitate)....

Este casa Dvs - dar sigur pentru a functiona magazinul acolo a trebuit sa cedati spre folosinta acel spatiu( altfel nu se putea deschide magazin).

Incercati contestatia - merita!

Succes!
Contestati in instanta procesul - verbal incheiat de catre ITM... insa trebuei sa aveti in vedere termenul in care acesta poate fi contestat , altfel contestatia poate fi respinsa ca fiind tardiv respinsa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

M-a scos datoare la magazinul unde lucrez Rosuzy Rosuzy Buna ziua! Lucrez la un magazin alimentar in schimburi cu o cumnata. O zi da, o zi nu, de la 7.00 la 19.00. Ne-a facut inventarul dupa 4 ani si ne-au scos ... (vezi toată discuția)
Abuzurile primarului gigibos gigibos Cu respect! Este vorba de un primar dintr-o comuna care a venit in control la un magazin mixt.Controlul l-a facut la acte si marfa fara sa scrie in registrul ... (vezi toată discuția)
Proces verbal alvld alvld Buna ziua,va rog daca poate cineva sa-mi raspundala urmatoarea intrebare;daca am inapoiat un obiect uitat de cineva in magazinul in care lucrez trebuia sa fac ... (vezi toată discuția)