Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

despre comunicarea hotararii

Buna seara,va rog frumos sa-mi spuneti cum se calculeaza "cu recurs in 10 zile de la comunicare".Sa fie vb.de data stampilei postei cand a fost expediata hotararea,de data postei cand a ajuns hotararea sau cum altfel?Ce se intampla in cazulin care recursul nu a fost depus si inregistrat in interiorul celor 10 zile ci in ziua imediat urmatoare?

va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:56, 11 Ianuarie 2011
Stampila cu data postei de primire la dvs. Daca nu a fost depus in termen se pierde dreptul de actiune.
se refera la ziua cand ati semnat ca ati ridicat hartia de la posta/postas. daca nu e in termen se considera ca nu doriti sa fecti recurs. dar daca aveti o motivatie reala ca nu v-ati putut prezenta la jud pt a depune recurs se poate admite. iar daca trimiteti recursul prin posta este ziua in care il puneti la posta se pune recomandat ca altfel...d-zeu cu mila.
Termenul de recurs se calculeaza potrivit art.101 C.proc.civ.
Cand ati primit hotararea?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen recurs miky_30 miky_30 Buna seara, Am primit comunicarea unei hotarari in litigii de munca ,pe 28 .02.2011.Trebuie sa fac recurs,in termen de 10 zile .Cand expira termenul pentru ... (vezi toată discuția)
15 zile lucratoare sau calendaristice la recurs? mieluu mieluu se socoteste termenul de 15 zile lucratoare sau calendaristice pentru recurs? incepind din ziua in care a fost primita corespondenta? multumesc mult. (vezi toată discuția)
Instanta cu solutie eronata administratorulgeorge administratorulgeorge Buna ziua, Am primit de la instanta \\"cu apel in 30 zile de la comunicare\\" am depus in termenul 30 zile apelul si la sedinta a recalificat apelul ca recurs ... (vezi toată discuția)