avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mutatie pentru un chirias
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mutatie pentru un chirias

Va rog frumos pt un raspuns la o problema a mea, sunt proprietarul unei locuinte unde acum doi ani am lasat un nepot sa locuiasca temporar fara ai percepe chirie, acum o luna o vecina m-a reclamat la sectorist si la fisc ca am chiriasi fara acte, la fisc am declarat ca nu percep chirie, dar la politia din cartier ( sectorist) a fost amendat nepotul meu pentru ca nu are mutatie provizorie, sau cam asa ceva....ce trebuie sa fac eu ca proprietar in acest caz, avand in vedere ca acest nepot nu va mai locui decat o periada scurta de timp (cateva luni) ? Va multumesc anticipat!!!
Cel mai recent răspuns: ContSters154241 , utilizator 10:46, 11 Ianuarie 2011
Mergeti la serviciul de evidenta a populatiei de care apartine imobilul pentru a-i face resedinta. Sa aveti la dvs. actul de proprietate in original si copie, buletinul/cartea de identitate si nepotul cu actul de identitate. In prealabil platiti o taxa la circa financiara de care apartine imobilul. Succes!
Va multumesc pt raspuns, dar eu nu intentionez ca el sa ramana mai mult de 4-5 luni in apartament, si nu as vrea sa ii fac resedinta lui.
Ii puteti face resedinta (fosta viza de flotant) pe 3 sau 6 luni, maxim un an.
Acum am inteles, deci poate fi facuta pe o perioada determinata...multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare despre buletin de identitate toadermarina toadermarina Buna ziua , am si eu o intrebare Noi stam in Bucuresti cu chirie si nu am avut posibilitatea vreodata ca sa avem casa noastra , pentru cei care stau cu ... (vezi toată discuția)
Presedintele imi cere contractul si viza de flotant alopici2005 alopici2005 buna ziua am si eu o intrebare : trebuie sa prezint contractul de inchiriere si viza de flotant presedintelui de asociatie pt un apartament inchiriat ? ... (vezi toată discuția)
Carte de identitate expirata liliana.suciu liliana.suciu CARDUL MEU DE IDENTITATE/CI EXPIRA IN ANUL 2017, PE EL AM DOMICILIUL IN BUCURESTI UNDE ERAM SI PROPIETAR -AM VANDUT APARTAMENUL DIN BUCURESTI -AM CUMPARAT IN ... (vezi toată discuția)