avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... infiintare azil de batrani
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

infiintare azil de batrani

buna ziua,
m-ar interesa daca este posibila accesarea de fonduri nerambursabile pentru infiintarea unui azil de batrani in mediul rural. mentionez ca momentan exista doar terenul, nu s-a inceput contructia propriu zisa.
ma puteti ajuta cu criteriile de eligibilitate si axa pe care s-ar incadra?
multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Holda Finance , Consultant credite si finantari 17:48, 11 Ianuarie 2011

Pentru ca un proiect sa beneficieze de finantare din fondurile structurale trebuie sa fie in conformitate cu cerintele specificate in regulamentele europene perivind fondurile structurale si cu cerintele din programul operational in cadrul caruia a fost lansata cererea de propuneri de proiecte.

Criteriile esentiale, conditiile si documentele necesare pentru accesul la finantare vor fi detaliate in fiecare apel de proiecte si in documentele conexe, inclusiv ghidul solicitantilor.

Toate documentele legate de un apel de cereri de proiecte vor fi disponibile pe site-urile Autoritatilor de Management insarcinate cu gestionarea fondurilor structurale si pe site-urile Organismelor Intermediare desemnate de Autoritatile de Management sa indeplineasca diverse activitati.

Beneficiarii de fonduri structurale pot fi firme publice sau private (mari, mijloci sau mici), administratiile publice locale, ONG etc. in functie de specificul fiecarui apel de cereri de proiecte si de programul operational in care se incadreaza respectivul apel. Detaliile despre beneficiari eligibili vor fi disponibile in Programele Complement si la fiecare apel de cereri de proiecte.
Apelurile vor cuprinde, cel putin urmatoarele informatii:

- Beneficiarii eligibili;
- Proiectele eligibile;
- Cheltuielile eligibile;
- Criteriile de selectie;
- Alte cerinte de eligibilitate;
- Metodele, criteriile si planificarea evaluarii proiectelor depuse;
- Bugetul alocat operatiunii;
- Procedurile de contractare;
- Conditiile pentru cererile de plati;
- Obligatiile beneficiarului;
- Situatii de anulare a contractului.

Este mult de umblat dar nu greu de realizat ......

In afara de chestiunile acestea generale (si cam nefolositoare), raspunsul cautat este DMI 3.2 al POR, acolo unde mai e deschis (si daca indepliniti criteriile: ONG cu activitate autorizata in domeniu).

Cum din pacate printre sugestiile de site-uri de mai sus nu e si cea care va trebuia, incercati pe [ link extern ]
si vedeti conditiile in ghidul solicitantului pentru acest DMI.
Ultima modificare: Marți, 11 Ianuarie 2011
Holda Finance, Consultant credite si finantari

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gradinita particulara Anca_Topor Anca_Topor Buna ziua, As vrea sa demarez o afacere in domeniul gradiniteleor private. Suntem 10 asociati, avem teren si ne gandim sa construim o cladire care va fi ... (vezi toată discuția)
Laborator analize medicale cu fonduri nerambursabile iulia pinzaru iulia pinzaru Buna ziua, as dori cateva informatii referitoare la infiintarea unui laborator de analize medicale, cu ajutorul fondurilor europene nerambursabile, intr-o ... (vezi toată discuția)
Fonduri europene lili77 lili77 buna ziua am infiintat un ONG as dori sa obtin fonduri structurale ,ce trebuie sa stiu ,va multumesc (vezi toată discuția)